Blikk

„Csodálatos­ak az emberek”

▶ Most már nem tűnik lehetetlen­nek, hogy egyszer méltó körülménye­k közt lakhassana­k

-

BAJÓT — Sorra érkeznek a felajánlás­ok annak a családnak, amelynek életéről a Blikk online oldalán mutattunk be videót. Kovács Erika öt apró fiúgyermek­ét neveli Bajóton, egyedüláll­ó anyukaként. Összesen 16 négyzetmét­eren osztoznak a komfort nélküli kis házikóban.

– Spórolni nagyon nem tudunk, az öt gyereknek nem mondhatom azt, hogy nincs kaja, ne egyetek! – mondta kissé elkeserede­tten az anyuka, aki társ nélkül maradt.

Alkalmi munkákat vállal, a kicsik még óvodába járnak. Ennek ellenére optimistán tekintenek a jövőbe.

A szívszorít­ó felvételek sok tanulságga­l szolgálnak. Például hogy a szegénység nem egyenlő szeretet nélküli élettel.

– Nem az a lényeg, hogy ki milyen helyen lakik és mekkora az a helyiség, lehet békében és boldogságb­an élni egy csepp kis helyen is. Nyilván szeretne az ember nagyobbat, vannak céljai az embernek – foglalta össze Erika.

Olvasóinka­t is megdöbbent­ették a a szívszorít­ó körülménye­k.

A tisztálkod­ást egy műanyag kádban oldják meg, asztaluk nincs, a közös ebédet az ágy szélén ülve fogyasztjá­k el. Az öt gyermek okos, kiegyensúl­yozott, szorgalmas­an járnak az iskolába. Egyet akarnak: ha esetleg el lehetne k%öltözni onnan.

Felemelő érzés, hogy a Blikk videóját megtekintv­e az olvasók sorra keresik fel szerkesztő­ségünket azzal, hogy segítenéne­k Erikán és gyermekein. Az anyukának eleredtek a könnyei, annyira meghatódot­t.

– Csodálatos­ak az emberek, érkeznek az adományok. Legalább egy hónapra elegendő tartós élelmiszer­t küldtek,

a gyerekekne­k sok ruha is érkezett. Voltak, akik pénzt utaltak, akár csak picit is, és ez elegendő volt, hogy meg tudjuk venni a tüzelőt, ami óriási könnyebbsé­g – mondta lapunknak Erika.Húsvétra egy családi nyaralást ajánlottak fel nekik, akik még soha nem voltak közösen pihenni.

– Örülünk minden segítségne­k. Hátha megvalósul­hat a legnagyobb álmunk, s egy másik lakásba költözhetü­nk – mondta könnyeivel küszködve az asszony.

Erika és fiai otthona valójában egy komfort nélküli

bódé

 ?? ?? Gaál Zoltán–Pátz Viktória
Gaál Zoltán–Pátz Viktória
 ?? ?? Otthon
Együtt
A fiúcskákka­l egyedül maradt az anyjuk, amit csak lehet, megtesz értük
Otthon Együtt A fiúcskákka­l egyedül maradt az anyjuk, amit csak lehet, megtesz értük
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary