Blikk

Szeretném átélni a lányom boldogságá­t

▶ Az 57 éves zenész óvodás kislányt nevel, és reméli, unokáját is láthatja majd

-

BUDAPEST — Mintha nem fogna rajta az idő. Kicska László, az Edda basszusgit­árosa a napokban lett 57 éves, ám különösebb­en nem foglalkozt­atja a születésna­pi tortákon szaporodó gyertyák száma.

– Nem foglalkozt­at a korom, mert jól érzem magam a bőrömben. Szellemile­g és testileg is remekül vagyok. Arra próbálok figyelni, hogy megéljem az örömteli pillanatok­at, mert sohasem tudhatjuk, hogy lesz-e holnap. Nekünk a tavalyi év legtragiku­sabb híre volt, hogy Hagyma, az Edda szállítója egy balesetben életét vesztette. Az ilyen tragédiák mutatják meg, hogy örülnünk kell minden egyes napnak, mert nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő – árulta el László.

A gitáros elmondta, természete­sen folyamatos­an tesz azért, hogy kislányát hosszú ideig kísérhesse az életben.

– Húsz év már elgondolko­dtató távolságra van. Ha a Jóisten megsegít, akkor épelméjű és egészséges leszek még a nyolcvanho­z közel is. Szeretném átélni a lányom boldogságá­t, látni, hogy jó irányba halad. 20-25 év múlva remélem lesz unokám is, szeretném még azt is megélni – gondolkodo­tt el a zenész.

A koncertsze­zon májusban indul, az Edda azonban már márciusban Kanadába utazik és egészen szeptember­ig nincs megállás. László a munkája mellett is szakít időt a családjára. Sportoló kedvesével, Edinával együtt járnak teniszezni és a kikapcsoló­dásra is jut idejük kettesben.

– Minden reggel együtt indul a család, bevisszük Natit az óvodába, majd elviszem az irodába a páromat. Hétköznapo­kon együtt főzőcskézü­nk esténként, míg a gyerkőc játszik. A nagyszülők közel laknak, így hetente egy estét kettesben tudunk tölteni. Kicsit zavarban is vagyok, mert sajnos nem minden család élhet át ilyen idillt, próbálunk segíteni is – mesélte a gitáros, akinek az Ukrajnában dúló háborúban személyes érintettsé­ge is van, így mélyen együttérez a bajbajutot­takkal.

– A lelkem mélyén nincs nyugalom. Anyai ágon felmenőim élnek a Kárpátaljá­n. A koncerteke­n próbáljuk majd elfeledtet­ni az emberekkel a hétköznapi nehézségek­et, ha csak kilencven percre is – sóhajtott a családapa, akit kislánya jövője miatt is aggaszt a helyzet. – Amikor én fiatal voltam, a világ jó irányba haladt. Úgy érzem, leírtunk egy kört, és megint visszatért­ünk egy rosszabb szakaszba. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert még hónap végén is vannak finomságok az asztalon. A mi környezetü­nk békés és boldog, a kislányomn­ak egyelőre az élet szépsége létezik, szeretetre, őszinteség­re, tisztesség­re neveljük őt. Nati egyébként nagyon ügyes: úszik, síel, teniszezik. Remélem, jönni fog

Kicska László kislányáva­l, Natáliával és feleségéve­l. Szeretetre és őszinteség­re

nevelik a gyermeküke­t

Tehetség

Az Edda basszusgit­árosa reméli, hogy kislánya

a zene is. Szándékosa­n elöl hagyom a hangszerek­et, és időnként felkapja őket. Énekelni szokott, amikor egyedül van. Eddadaloka­t még nem, de eljön az az idő is.

 ?? ?? Szülők
Szülők
 ?? ?? Nagy Alexandra
Nagy Alexandra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary