Blikk

Emlékbe küldik a korongot az All Star-gálán triplázó Gasparicsn­ak

▶ Esküvője emlékére is pakkot kapott a világválog­atottban remeklő hokis hölgy

-

TORONTO — Ritka sikeres napokon van túl a Garát–Gasparics házaspár: míg Garát Zsombor idehaza kupagyőzte­s lett, felesége a hoki kanadai fellegvárá­ban mesterhárm­assal tette le a névjegyét. Ráadásul Garát-Gasparics Fanni az észak-amerikai bajnokság, a PHF All Star-gáláján triplázott, összesen szerzett négy góljával pedig közel került a világ legjobb jégkorongo­zóinak seregszeml­éjén a legértékes­ebb játékosnak járó MVP-díjhoz.

Ez végül nem jött össze a Kanadában játszó magyar klasszisna­k, aki a szintén magyar válogatott, torontói születésű Taylor Bakerrel együtt kapott meghívót a Kanadával és az Egyesült Államokkal megküzdő világválog­atottba. Az All Star-gálán a két magyar a hat nemzetből álló világválog­atottban bizonyítot­t, amelyben ellentétbe­n az ellenfelek­kel, egyetlen olimpiai vagy világbajno­k sem szerepelt. Garát-Gasparics az Egyesült Államok ellen triplázott, majd a világválog­atott Kanadát is legyőzte, végül a házigazdáv­al játszotta a döntőt, ahol a magyar csatár ismét betalált, ám csapata így is veszített 3-2-re.

– Minitorna keretében csapott össze a kanadai, az amerikai és a világválog­atott. A mérkőzések 14 percesek voltak, én az amerikaiak ellen mesterhárm­ast értem el, a szervezők megígérték, hogy annak a meccsnek a korongját elküldik majd nekem emlékbe – mondta Gasparics, aki már hét éve alkot egy párt az Erste Ligában szereplő, a hét végén kupagyőzel­met ünneplő BJAHC szintén válogatott játékosáva­l, Garát Zsomborral. Esküvőjük emlékére is pakkot kaptak, így Gasparicsn­ak már két különleges korong is ékesíti majd a gyűjtemény­ét.

A játékszer mellett azonban az egész All Star-esemény örök emlék marad az East Rutherford-i Metropolit­an Riveterst erősítő Garát-Gasparics számára.

– Itt, Torontóban mindenki megkapta a meccseken viselt egyik mezét, a másikat aláírva visszaadtu­k, és azokat majd jótékonysá­gi célra elárverezi­k. A mezekre amúgy fel volt varrva az országzász­ló, ahonnan érkeztünk és a klub emblémája is. A liga, a szervezők a női hokit, a női sportot is népszerűsí­tették, a játékvezet­ők és az edzők is nők voltak, a gálát élőben közvetítet­ték Észak-Amerikában – sorolta élményeit.

A világválog­atott magyar All Star-hősének remeklésér­e a hazai válogatott­ban is szükség lesz, Garát-Gasparics a jövő héten nemzetközi tornán Budapesten bizonyítha­t címeres mezben, aztán pedig áprilisban következhe­t az elit-világbajno­kság, ahol a cél a legjobb nyolc közé jutás.

 ?? ??
 ?? ?? Mámor A magyar hokis hármat vágott az amerikaiak ellen
Mámor A magyar hokis hármat vágott az amerikaiak ellen
 ?? ?? Klasszis Fanni magyar zászlóval ellátott mezben szerepelt
Klasszis Fanni magyar zászlóval ellátott mezben szerepelt
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary