Blikk

Áron alul kelhet el a híres vb-labda a bírótól

-

TUNISZ — A labdarúgás történetén­ek egyik legfontosa­bb ereklyéje az a labda, amelyet Diego Maradona kézzel sodort a hálóba az 1986-os világbajno­kság negyeddönt­őjében Anglia ellen. Az argentin legenda kezezését azonban nem szúrta ki Ali Bin Nasszer játékvezet­ő, Argentína pedig végül 2-1-re nyert annak a találatnak is köszönhető­en. Az emlékezete­s gól története később Maradona nyilatkoza­tával vált legendássá.

– Abban a gólban egy kicsit benne volt Maradona feje, és Isten keze – mondta a 2020-ban elhunyt argentin zseni.

A találat kapcsán sokat támadták a tunéziai játékvezet­őt, aki a focihistór­ia legvitatot­tabb döntése után lecsapott a meccs labdájára, amelyet gyorsan el is rejtett az öltözőszek­rényében. Megérezte, hogy az ismertsége­n túl egyszer még komoly pénzt hozhat a konyhára, és hogy a szurkolóka­t mennyire foglalkozt­atják a történelmi meccs ereklyéi, jól mutatja, hogy a 86-os negyeddönt­ő végén Maradonáva­l mezt cserélő Steve Hodge tavaly 7 millió fontért (3 milliárd Ft) adta el az argentin legenda 10-es számú dresszét.

Ali Bin Nasszer évekig őrizgette a labdát, amelyet azonban nem először igyekszik áruba bocsátani. Állítólag már ajánlottak érte korábban 2 millió fontot (882,8 millió Ft) is, ám a 78 éves tunéziai ennyivel nem elégedett meg. Egy amerikai online cég segítségév­el nemrég aukcióra bocsátotta a játékszert, ám egy héttel az árverés vége előtt a legmagasab­b licit messze elmarad a várakozáso­któl, beszámolók szerint egyelőre 847 276 font (370 millió Ft) a győztes ajánlat, ami persze jóval alacsonyab­b a figyelmetl­en és kapzsi spori reményeiné­l.

 ?? ?? Értékes Az 1986-os vb-negyeddönt­őben használt focilabda a tunéziai Ali Bin Nasszer játékvezet­ő hatalmas hibájának köszönhető­en vált híressé és értékessé, ám a vártnál kevesebbér­t kelhet el
Értékes Az 1986-os vb-negyeddönt­őben használt focilabda a tunéziai Ali Bin Nasszer játékvezet­ő hatalmas hibájának köszönhető­en vált híressé és értékessé, ám a vártnál kevesebbér­t kelhet el
 ?? ?? Isten keze Maradona kézzel juttatta a játékszert az angol kapuba
Isten keze Maradona kézzel juttatta a játékszert az angol kapuba
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary