Blikk

Emberöléss­el vádolják Alec Baldwint

► A hollywoodi mozicsilla­g a forgatáson hanyag volt a vád szerint, ezért lőtte le a kolléganőj­ét

-

SANTA FE — Egyre nagyobb bajban van Alec Baldwin. A hollywoodi filmcsilla­g ellen vádat emeltek gondatlans­ágból elkövetett emberölés miatt, és úgy tűnik, egyre több bizonyíték szól ellene. A vádirat alapján a színész, aki a Ruts című westernfil­m 2021 októberi forgatásán véletlenül lelőtte az operatőr Halyna Hutchinst,

hanyag volt a fegyverpró­bákon, és nem is ellenőrizt­e a pisztolyt, amelylyel kioltotta kollégája életét. Amennyiben bűnösnek találják, öt évre börtönbe kerülhet.

A kedden benyújtott papírok között szerepel egy 10 oldalas, alapos gyanúsítás­i nyilatkoza­t, amely alapján Baldwin hiányzott az első lőfegyverh­asználati tréningről. „A szintén gondatlans­ágból elkövetett emberöléss­el vádolt fegyversza­kértő, Hannah Gutierrez-Reed az elmulaszto­tt első foglalkozá­s után egy egyórás pótlást szervezett Baldwinnak, de az csak 30 percig tartott.

A színész szórakozot­t volt, és a kiképzés alatt a mobiltelef­onján beszélt a családjáva­l”

– áll a vádiratban. Ha mindez még nem lenne elég, a nyilatkoza­t szerint Baldwin sokszor önmagát cáfolva nyilatkozo­tt arról, hogyan történt a halálos forgatási jelenet. Először azt mondta a rendőrségn­ek, hogy elsütötte a fegyvert, majd később ragaszkodo­tt ahhoz, hogy nem ő húzta meg a ravaszt. Tehát nem ő felelős a tragédiáér­t. „A fényképek és videók egyértelmű­en mutatják, hogy Baldwin meghúzta a ravaszt. Ráadásul a lövöldözés napján odalépett a kiérkező rendőrökhö­z, és beszélni akart velük, mert ő volt az, aki elsütötte a fegyvert – fogalmaztá­k meg vádjukat az ügyészek.

– Ráadásul a gyakorlat

Mulasztás

Ebben a Coltban vaktöltény­nek kellett volna lennie a forgatáson, ám valaki éles lőszert tett a fegyverbe, ezért történt a tragédia szerint legalább kétszer ellenőrizn­ie kellett volna a fegyver állapotát a forgatás előtt!”

Természete­sen a színész ügyvédei teljesen más véleményen vannak.

– Egy színésznek nem az a feladata, hogy fegyversza­kértő legyen. A lőfegyvere­k használatá­ra több szakember irányítása alatt kerül sor, akik közvetlenü­l felelősek voltak a pisztoly biztonságo­s és pontos működéséér­t. Ebben az esetben nem voltak biztosítva a megfelelő munkakörül­mények – jelentette ki Alec Baldwin jogi képviselőj­e.

Kérdés, kinek hisz majd a bíró és az esküdtszék.

 ?? ?? Büntetés Ha bűnösnek találják Alec Baldwint, 5 éves börtönre ítélhetik gondatlans­ágból elkövetett emberölés miatt Áldozat Az operatőr Halyna Hutchinst a Rust című film 2021-es forgatásán halálra sebezte a filmcsilla­g
Büntetés Ha bűnösnek találják Alec Baldwint, 5 éves börtönre ítélhetik gondatlans­ágból elkövetett emberölés miatt Áldozat Az operatőr Halyna Hutchinst a Rust című film 2021-es forgatásán halálra sebezte a filmcsilla­g
 ?? ?? Hanyagság Az ügyész szerint Baldwinnak kétszer is ellenőrizn­ie kellett volna a kellékpisz­tolyt
Hanyagság Az ügyész szerint Baldwinnak kétszer is ellenőrizn­ie kellett volna a kellékpisz­tolyt
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary