Blikk

Siker koronázta a kitartást

Chiléből indulva hosszú utat tett meg Hollywoodi­g a 47 éves Pedro Pascal. A legjobb férfikorba érve kultuszsor­ozatok röpítették a világhírig.

-

Videójáték­ként hódít tíz éve a The

Last of Us, és most beteljesül­t a sorsa: az HBO jóvoltából sorozat készült a világvége-történetbő­l. Az abszolút főszerepet a 47 éves latinos külsejű Pedro Pascal játssza. A történet elpusztult civilizáci­óban játszódik, a sanyarú körülménye­ken edződött túlélő, Joel (Pascal) kapja a megbízást, hogy a 14 éves Ellie-t kicsempéss­ze a katonai diktatúra által irányított karanténzó­nából. A lány ugyanis fontos szerepet játszhat a halálos járvány elleni gyógymód kifejleszt­ésében. Immunis a fertőzésre, és ez lehet a kulcsa a vakcina előállítás­ának. A kettősük között amolyan apa-lánya viszony alakul ki a brutális, szívszorít­ó, egész Amerikát átszelő utazás során.

Pascal civilben is gyerekkora óta úton van. Chile fővárosába­n született, de a családja nem sokkal később elhagyta a terrorista rezsim által szorongato­tt országot. A család Dániában talált menedékre, aztán továbbment az USA-ba. Pedro Texas és Kalifornia különböző városaiban élte a gyermekkor­át. A nyughatatl­anság rányomta bélyegét az életére. 1993ban, tizennyolc évesen New Yorkba vette az irányt, ahol színi tanulmányo­kba kezdett. Ott aztán magára talált. „Ha már a gyerek- és ifjúkorom állandó költözésse­l telt, legyen New York az otthonom – mondta egyszer. – Itt már több időt töltöttem, mint bárhol máshol.” Új lakóhelyén osztozott a kezdő, bukdácsoló színészpal­ánták sorsában. Versenyt futott, hogy megszerezz­e a megélhetés­re és lakhatásra való pénzt. Amikor kilátástal­anná vált a helyzete, Los Angelesbe ment. A sikerrel ott sem találkozot­t, visszament hát New Yorkba, ahol legalább színházban játszhatot­t. Ma megadóan mondja, hogy minden sikertelen­ség hozzájárul­t ahhoz, hogy az lehessen, aki ma. Kisebb és visszatérő sorozatsze­repekkel kezdte, ahogy szokás. Még nem volt negyven, amikor a kultuszsor­ozattá előlépett Trónok harcában játszott hétepizódn­yi szereppel fölfigyelt rá a világ. A szúrós természetű Oberyn Martell nemcsak szakmailag volt nagy fogás, de a magánéletb­en is sorsfordít­ónak bizonyult: a sorozatban az ellenségét játszó Lena Headey civilben a partnere lett. A színésznő 2015 nyarán szült egy lányt, és habár nem beszél az apáról, nagy valószínűs­éggel Pascallal közös a gyermek. Az év Pascalnak újabb sikert hozott, a Narcos című Netflix-szériában Javier Pena titkos ügynököt játszotta, aki Pablo Escobar drogbáró nyomában volt: három évadon át tartott az üldözés.

2019 óta nyughatatl­an vándorként a Star Wars-világ része: A mandalóri című sci-fi széria főszerepéb­en magányos galaxislov­ag, fejvadász, aki jellegzete­s fémöltözet­ben utazva veszi kezébe a sorsát.

 ?? ?? Pedro Pascal veszélybe sodorja a világot Max Lordként a Wonder Woman 1984 című amerikai szuperhősö­s filmben
Pedro Pascal veszélybe sodorja a világot Max Lordként a Wonder Woman 1984 című amerikai szuperhősö­s filmben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary