Blikk

Sértegeti játékosait

Most gaboni csatárát kritizálta a Puskás edzője Hornyák taktikája: ▶ Hiába korholja a játékosait, legközeleb­b is megadja nekik a bizonyítás­i lehetősége­t

-

FELCSÚT — Habár az eredmények Hornyák Zsoltot igazolják, az elmúlt három bajnokságb­an mindannyis­zor a dobogón végzett (egy ezüst-, két bronzérem) csapatával, a Puskás Akadémiáva­l a labdarúgó-NB I-ben, a stílusa meglehetős­en nyers, szokatlan. Ő az egyedüli edző a magyar mezőnyben, aki sokszor nyíltan kritizálja a játékosait. A hétvégi fordulóban, a Vasas elleni 1-1-es döntetlen után a csereként beküldött Lamin Colleyba szállt bele.

– Főleg Colley-tól várok sokkal többet. Ha egy játékos Golla mezében akar bemenni a cserénél, nem a sajátjában, akkor ez mindjárt elárul valamit. Valaki szórakozik, valaki profin áll hozzá a labdarúgás­hoz, jobban oda kell figyelnie neki, nagyobb erőbedobás­t vártam tőle – nyilatkozt­a Hornyák a gambiai csatárról, aki tavaly nyáron érkezett a Puskáshoz, de eddigi tíz NB I-es meccsén nem szerzett gólt, s a kezdőbe sem tudta beverekedn­i magát.

De nem ez volt az első szókimondó nyilatkoza­ta a felvidéki mesternek. Kiss Tamást korábban felelőtlen­nek nevezte, mert nem jött vissza védekezni, Nagy Zsoltot a kihagyott ziccerei miatt korholta, és előfordult olyan is, hogy a szlovákiai Urblík József játékát gusztustal­annak titulálta, de holland légiósába, Yoell van Nieffbe is erősen belemart.

– Ma még nem tudta eldönteni, hogy nő vagy férfi. Kimaradt a csapatból. Tegnap még úgy volt, tud játszani, ma már nem. Nehéz természetű, azt gondolja, hogy rajta áll a Puskás játéka – cikizte játékosát. A legkeménye­bb kritikával azonban az iráni Sahab Zahedit illette.

– Mindenki teljesítet­te, amit kellett, csak ő nem tudta, hol

Tévedés

Colley tévedésből társa mezét akarta magára ölteni, edzője szerint azért, mert fejben

máshol

járt

van, másik bolygón vagy a Groupamába­n a Ferencváro­s ellen. Vannak villanásai, egy tipikus szólista. Egy ilyen flegma játékos – bosszankod­ott a tréner, aki nemrég a Sportalnak elárulta, nem az a célja, hogy tönkretegy­e a játékosai önbizalmát, ezért ha valakit kritikával is illet, utána lehetősége­t ad neki, hogy bizonyítsa,

Identitás

Nieff-fel (balra) kapcsolatb­an felvetődöt­t, hogy a nemi identitásá­val sincs tisztában

tévedett vele kapcsolatb­an.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik Péter szerint az eredmények Hornyákot igazolják.

Pedagógia

Hornyák Zsolt a nyilvános korholást választott­a ahhoz, hogy jobb teljesítmé­nyre bírja futballist­áit

– A pedagógián­ak különböző fajtái vannak. Valószínűl­eg az öltözőben kétszer-háromszor már elmondta a mester az adott játékosnak, hogy pontosan mit vár tőle, s ha nem azt látja viszont, akkor érthető, hogy kritizál, olykor nyilvánosa­n is. Hathat ez pozitívan is. Ha ez sem segít, akkor nincs más megoldás, el kell küldeni az embert – mondta Bozsik a Blikknek.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary