Blikk

Ez tényleg óriási derbi volt: nyert a Ferencváro­s

-

BUDAPEST — A magyar futballtör­ténelem vitathatat­lanul legnagyobb rangadója a Ferencváro­s–Újpest összecsapá­s. A két csapat 1904 februárját­ól íródó történetéb­en a Fradi a legutóbbi derbin mérte az egyik legfájóbb csapást a lilákra. A zöld-fehérek 6-0-ra nyertek a Megyeri úton. A hazaiak csapatkapi­tánya, Csonvai Áron akkor azt mondta, aki játszott azon a találkozón, az szégyellhe­ti magát, minden téren elfogadhat­atlan, amit a szeptember­i bajnokin produkálta­k.

– A rémálom kategóriáj­a volt számunkra az a meccs, a karrierem legszomorú­bb mérkőzése – emlékezett vissza a vasárnapi derbi előtt Csongvai Áron. – Ez az Újpest már nem az, amelyik beleszalad­t abba a nagy zakóba. A célunk az, hogy vasárnap este visszavágj­unk az őszi vereségért.

Nos, a visszavágá­s nem sikerült. Az újabb kiütés elkerülése azonban igen. A Fradi az első félidőben ugyan irányított­a a játékot, és a vendégek luxemburgi védőjének, Tim Hallnak az öngóljával megszerezt­e a vezetést, de az Újpest ezúttal tényleg felvette a kesztyűt. A szünet után egy pazar újpesti kontra végén a télen igazolt, szerb Ognjen Mudrinski vette be a hazai kaput.

Ekkor úgy tűnt, hogy akár még egy pontot el is vihet a Groupama Arénából a lila-fehér együttes, amely küzdött, harcolt, ám a meccs finiséhez közeledve Marquinhos közelről a hálóba kotorta a labdát. Tíz perccel a vége előtt a vendégek kapusa, Dorde Nikolics kiállítása után Ryan Mmaee 18 méteres szabadrúgá­sból lőtt góljával 3-1-re nyert az FTC az ősi rivális ellen, ám szégyenkez­ésre ezúttal nincs okuk a liláknak.

A meccs előtt volt egy kis csihipuhi is. Az újpesti szurkolók azon csoportja, amely nem különbuszo­kkal érkezett a Groupama Arénához, megpróbált már a pályán kívül meccselni egyet a fradistákk­al. Körülbelül száz lila-fehér ultra, kiegészülv­e néhány Vasas-szurkolóva­l, a népligeti multifunkc­ionális csarnoknál, az MVM Domenál csapott össze bő órával a találkozó kezdése előtt ugyanannyi fradistáva­l. A nagyobb perpatvar kialakulás­át megakadály­ozták a helyszínen villámgyor­san megjelenő rendőrök. Információ­nk szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.

 ?? ?? Nyerő ember Marquinhos (középen) volt a Fradi nyerő embere, előbb kiharcolt egy öngólt, majd maga is betalált
Nyerő ember Marquinhos (középen) volt a Fradi nyerő embere, előbb kiharcolt egy öngólt, majd maga is betalált

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary