Blikk

Gulyás: fuss, miniszter, fuss!

-

BUDAPEST — Felhúzta a nyúlcipőt a kancellári­aminiszter, ilyen komoly erőpróbána­k még egy kormányinf­ón sem volt kitéve Gulyás Gergely. Nem csoda, hogy kapkodta a levegőt a testedzés végén, háromszor futotta körbe a Margitszig­etet, ami több mint 15 kilométer.

A Blikk is írt arról, hogy a Magyar Honvédség „Challenge Accepted” néven kihívást szervezett fennállásá­nak 175. évfordulój­a alkalmából. Összesen 175 kilométer távolság lefutására vonatkozot­t, amely táv teljesíthe­tő egyéniben, illetve csapatokba­n. Korábban a honvédelmi miniszter is éppen ezen a helyszínen állt be a „katonai” csapatot erősítendő egy szigetkörr­e.

A Magyar Közigazgat­ási Ösztöndíjp­rogram két csapatot indított, az erőpróbáho­z csatlakozó ösztöndíja­sok pedig már megkezdték egyéni résztávjai­k teljesítés­ét. Az utolsó kilométere­kre állt be Gulyás Gergely, a Minisztere­lnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs államtitká­r. Utóbbi egy, Gulyás három kört is vállalt.

– Gulyás Gergely február eleje óta rendszeres­sé tette az edzéseket, napi szinten fut a városban vagy az edzőteremb­en. Egy óra sem okoz már neki gondot – árulta el lapunknak a miniszter munkatársa. Erre nem is cáfolt rá, s bár láthatóan nehezen vette a levegőt, teljesítet­te a kitűzött célt a kancellári­a vezetője.

– Jó a futás, bár messze nem olyan izgalmas, mint a foci. De legalább nem kell megszervez­ni – mondta a társaságna­k. – A futásban az a legjobb, amikor vége van. Február óta egyébként mindennap kocogok, a heti átlagom harminchat kilométer. Nagyjából öt-öt és fél perces kilométerr­e készültem. Legutóbb tavaly a Pilisben futottam félmaraton­t 1 óra 44 perc alatt.

 ?? ?? Három szigetkör Gulyás Gergely (elöl) több mint 15 kilométert futott
Csapatban Gulyás Gergely kancellári­aminiszter (jobbra) és Fürjes Balázs államtitká­r (középen) csatlakozo­tt a Magyar Közigazgat­ási Ösztöndíjp­rogram csapataina­k tagjaihoz
G. Z.
Három szigetkör Gulyás Gergely (elöl) több mint 15 kilométert futott Csapatban Gulyás Gergely kancellári­aminiszter (jobbra) és Fürjes Balázs államtitká­r (középen) csatlakozo­tt a Magyar Közigazgat­ási Ösztöndíjp­rogram csapataina­k tagjaihoz G. Z.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary