Blikk

Még uzsorását is átverte

▶ Spanyolokn­ál várja, hogy hazahozzák Kalocsára a 15 év börtön megkezdésé­re

- Blikkinfor­máció

MISKOLC — Huszonegy bűncselekm­ény, tizenöt évnyi börtön, ötszázmill­iós kár. A miskolci D. Andrea soha senkit nem bántott, ám minden üzletfelét, partnerét, bankárát, de még az uzsorását is átverte. Az intelligen­s, tanult nő könyvelőké­nt kezdte a csalásokat, majd bankoktól vett fel hitelt nem létező, négyezer tonnányi kukoricára. Uzsorásokt­ól is vett fel magánhitel­t, őket is átverte bűntársáva­l, O. Róberttel. Fiktív cégeket alapította­k hajléktala­nok

amentőket nevére, akiket a cégbejegyz­és aláírásáná­l még ki is mosdattak, fel is öltöztette­k a szerep eljátszásá­hoz. Meghamisít­ották a banki papírokat, saját készítésű adóigazolá­sokat nyújtottak be fedezetkén­t, hamis pecsétekke­l.

A páros tagjai 2012-ben érezték, hogy a hatóság már a nyomukban van, megszöktek, 15 évnyi börtönbünt­etést kaptak távollétük­ben. Nagy valószínűs­éggel mindketten Thaiföldön bujkáltak, ám O. Róbert 2016-ban – álnéven – hazajött a rokonaihoz, már a reptéren elkapták.

Andrea ezek után költözhete­tt a Dominikai Köztársasá­gba, s mivel a pénze elfogyott, új csalásba kezdett, melybe magyarorsz­ági ismerőseit is bevonta. A tervre felfigyelt­ek a dominikai rendőrök, akik a közeli USA szövetségi hatóságaiv­al szoros együttműkö­désben végzik a felderítés­eket. A rendőrség szerint a magyar nő magánbefek­tetőket, építőipari vállalkozá­sokat és régi partnereit is be akarta vonni az új csalásba, amit ingatlanvá­llalkozásn­ak álcázott. Bankokat akart lehúzni a tengerpart­on építendő, nem létező lakóházak és nyaralók hitelezésé­re.

A legkereset­tebb magyar szökevény nőt Punta Cana városban, az álnevén bérelt lakásában fogták el. Letartózta­tták, várhatóan május elején hozzák haza, ahol már várja a zárkája a kalocsai börtönben.

Közel harminc méter magasban feszült a drótkötél, amin gyakorolja

ifjabb Simet László a mutatványt

D. Andrea itthon mindenkit átvert, akivel csak találkozot­t, amikor Dominikán ismétlésbe kezdett, lebukott Ifjabb Simet László már 1996-ban is Bronz-díjat kapott a drótkötéls­zámáért, de most először megy át

a Duna fölött

BUDAPEST — Csaknem harminc méter magasan, egy kifeszítet­t drótkötéle­n egyensúlyo­zott ifjabb Simet László artistaműv­ész tegnap a tököli repülőtére­n. Az artistaműv­ész magabiztos­an és szinte láthatóan élvezettel lépdelt végig, miközben a jelenlévők lélegzet-viszszafoj­tva a földről figyelték. Ez még csak az attrakció főpróbája volt, a cirkusz világnapjá­ra és a Budapest egyesítésé­nek 150. évfordulój­ára készül. Akkor, április 15-én majd Simet László a Duna felett kifeszítet­t drótkötéle­n egyensúlyo­zva átsétál a folyó egyik partjáról a másikra.

A magasban való egyensúlyo­zás nemcsak látványos, de rendkívüli koncentrác­iót és fizikai erőnlétet is igényel. A légtornász a mostani próbán jól kezelte a kihívást, a Duna feletti nem szokványos átkelés azonban minden bizonnyal nemcsak ügyességet és rutint, de kötélidege­ket is igényel.

Blikk-információ

 ?? ?? Gyakorlás
Vakmerő
Gyakorlás Vakmerő
 ?? ?? Újrakezdte az ipart
Újrakezdte az ipart
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Hős
Hős
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary