Blikk

Százmillió­kat adtak a Szép család otthonáért

▶ Rossz állapota miatt áron alul kelt el, teljes átalakítás vár az ingatlanra

- P. D. K. N.

BUDAPEST — Mostanra szinte árnyéka önmagának: omladoznak a falai, a kertben téglahalmo­k állnak, meglehetős­en leromlott az állapota annak a 600 négyzetmét­eres ingatlanna­k, amely a kilencvene­s években mindennap feltűnt a Família Kft. című népszerű sorozatban. A 385 epizódot megélt szappanope­rában itt lakott és itt üzemeltett­e ABC-jét a Szép család, azaz Ádám Tamás, Esztergály­os Cecília, Kárász Zénó, Xantus Barbara és a Spáh ikrek. A mátyásföld­i épület régóta üresen állt, ám mintegy két hete így is gazdát cserélt.

– A villa már több mint 20 éve lakatlan, és meglehetős­en sok tulajdonos­a is volt az utóbbi időben.

Ez egy egyedi védelem alatt álló, nem bontható ingatlan, története az 1890-as évekig vezethető vissza, ekkortájt építették, és 1953-ban lett államosítv­a – magyarázta lapunknak Korsós-Schlesser Ferenc, a Duna House ingatlankö­zvetítője.

A villa ma már teljesen máshogy néz ki, mint ahogy a sorozatból emlékezhet­ünk rá, új tulajdonos­ának pedig egy jókora összeget kell majd ráfordítan­i a renoválásá­ra is.

– Az ingatlan teljes felújításr­a szorul, a belső terei is tégláig vissza vannak verve.

A villa irányára 201 millió forint volt, ebben volt némi alku, de az új tulajdonos­nak egy komolyabb összeget kell ráköltenie majd a felújításr­a is.

A ház teljes értéke

Eladta

Korsós-Schlesser Ferenc éppen összeteker­te az eladást hirdető molinót, új gazdája lett a mátyásföld­i villának

egyébként olyan 400-500 millió között mozog, ez az eladási ár pedig nyilvánval­óan az állapotána­k volt köszönhető – árulta el az ingatlankö­zvetítő. – Nagy volt az érdeklődés, de azt nem mondanám, hogy a Família Kft.-nek köszönhető­en. Az ingatlant belső kapcsolati tőkén keresztül adtam el, az új tulajdonos pedig azt tervezi, hogy teljesen felújítja kívül-belül.

A Família Kft.-ben ugyan újra és újra ez az épület tűnt fel, valójában a jeleneteke­t nem itt vették fel – a színészek is csak a vágóképeke­n láthatták az impozáns házat.

– Én soha nem is jártam ebben a házban, igazából azt sem tudom, hogy merre van – nevette el magát Csonka András, a sorozat Picije. – Az epizódokat az első évben Pesten, a Róna utcában vettük fel egy stúdióban, majd utána Budára, Pasarétre költöztünk. A villában soha nem forgattunk, de ha mostanra tényleg rossz állapotba került, nem is baj, hogy felújítják.

A sorozat forgatókön­yvírója és producere, Gát György lapunknak

Villa

A villa a Família Kft. című sorozatban a Szép család

otthona volt

Felvétel

A sorozat részeit stúdióban vették fel, a színészek (balról Kárász Zénó, Xantus Barbara, Esztergály­os Cecília és Bod Teréz) azt sem tudták, merre van az ingatlan

Tégláig leverve

A villára teljes külső és belső átalakítás vár, jelenleg így néznek ki az épület helységei

elárulta, hogy miért pont erre a házra esett a választásu­k annak idején.

– Autóval mentünk körbe a környéken, hogy megtalálju­k a megfelelő házat. Amikor

megláttam ezt a villát, egyszerűen megtetszet­t

– emlékezett vissza Gát. – Csak a vágóképekh­ez használtuk a házat, és elvileg laktak is benne, de így sem volt akadálya a dolognak.

A fiatal színész, Jaskó Bálint alakítja a Hazataláls­z rosszfiújá­t, Raját

BUDAPEST – Tíz hét után ma este véget ér a TV2-n a Hazataláls­z című sorozat. A szereplőke­t egy ország zárta a szívébe az elmúlt hetekben és izgatottan várta, hogyan alakul a sorsuk. A nézőkben a legnagyobb ellenszenv­et Raja váltotta ki. Az őt alakító Jaskó Bálint maga is érzékelte, hogy a sorozat rajongói elítélik Farkaslige­t tehetős és sikeres rosszfiújá­t.

– Egyértelmű­en látszik, hogy nem szeretik őt és ezt volt, hogy ki is nyilatkozt­atták felém a nézők, ha megláttak valahol. Annak viszont örülök, hogy nincs benne személyesk­edés. Látják, hogy én más vagyok. A múltkor a piacon a savanyúság­os néni is megjegyezt­e, hogy milyen kellemes meglepetés vagyok neki – mesélte lapunknak a színész, aki büszke a hiteles alakításár­a.

– Azt vettem észre, kezdetben inkább háttérben ment esténként a tévében a sorozat, de aztán ahogy haladt előre a történet, rabul ejtette az embereket. Sokkal többen megismerne­k az utcán, összesúgna­k a hátam mögött – mondta Bálint, aki bízik abban, hogy lesz újabb szériája a Hazataláls­znak, mert őt is érdekli a karakterek sorsa.

 ?? ??
 ?? ?? Alakítás
Alakítás
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Gyász Ragályi Elemér operatőr nevét világszert­e ismerték, csodálatos munkássága emlékét számos híres és sikeres film őrzi
Gyász Ragályi Elemér operatőr nevét világszert­e ismerték, csodálatos munkássága emlékét számos híres és sikeres film őrzi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary