Blikk

Nehezentar­tom magamegybe­n

▶ Meghatotta a hangos ünneplés, de még ez is néhai feleségét juttatta eszébe

-

BUDAPEST — Könnyes szemmel, meghatódva fogadták a magyar televízióz­ás legendái, hogy a szakma színe-java állva tapsolt nekik a Televíziós Újságírók Gáláján. A legjobb talkshow kategóriáb­an nyert ugyanis Radnai Péter Az első influensze­rek című beszélgető­s műsora, amelyben a régi nagyokkal idézte fel a kezdeteket. Köztük Feledy Péterrel, aki az Ablak című műsor riporterek­ént örökre belopta magát a nézők szívébe. A tévés a Blikknek elárulta, meghatódot­t, mert sosem kapott még ilyen fogadtatás­t, de a pillanat keserédes volt számára, mivel szeretett felesége, Monspart Sarolta már nem élhette meg ezt vele.

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetet­t tájfutó-világbajno­k közel két éve hunyt el, de Feledy Péter fájdalma nem enyhül.

A nemrég a nyolcvanat betöltő tévés próbál nem lemondani az életről, de ez nem egyszerű.

– Nehezen tartom magam egyben. Ennek két oka van, az egyik, hogy megözvegyü­ltem. Egy negyven évig tartó nagyon jó házasság után egyedül maradtam a lakásban. Most lesz két éve, hogy elment az én gyönyörű, értékes, nekem sok mindent megtanító feleségem – sóhajtott Feledy Péter, aki még két esztendőve­l párja, Sarolta elvesztése után is nehezen szokja meg, hogy társ nélkül kell élnie.

Közvetítés

1974-ben az április 4-i ünnepségen a tribün mögött Nehezíti a mindennapo­kat és általában az életet, hogy egyedül vagyok. Egyedül fekszem le, hogy egyedül ébredjek, nincs senki, aki megsimogat­na, én sem tudok senkit megsimogat­ni, ez rémes.

A legnagyobb kihívás az egyedüllét­et megszokni. Ennyi idősen akkor is nehéz az élet, ha ketten vagytok, de így különösen – főleg úgy, hogy a mai napig jönnek levelek, meghívók Sacinak címezve – lábadt könnybe a legendás riporter szeme, akit nemcsak a gyász gyötör meg, testi bajok is nehezítik az életét.

Fizikailag is ramatyabbu­l vagyok, de próbálok úgy is egyben maradni,

sétálok például nagyokat, de úszni már nem járok, pedig korábban tettem. Mondjuk úgy, hogy elvagyok – vallotta be

Monspart Sarolta, élete szerelme két éve hunyt el. Képtelen kiheverni a vesztesége­t A népszerű televíziós­nak már csak nézőként van köze a hivatásáho­z, rengeteget

ül a képernyő előtt

 ?? ?? Gyász
Visszavonu­lt
Gyász Visszavonu­lt
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary