Blikk

Lépjen a lelki ajánlja megtisztul­ás útjára!

▶ Nemcsak önmagán segít, a környezeté­re is hatással lehet 18 19 18 19 20 20 18 19

-

Ráébredhet kapcsolata­i fontosságá­ra, a szabadidő értékesség­ére, az anyagi javak

sokadrangú­ságára

Eredendő képességün­k a jóság, az emberség, a másik segítése. Ettől csak az távolít el, ha engedünk az anyagi világ és a dicsőség csábításán­ak. De hogyan lehet megerősíte­ni magunkban a képességet, hogy a jóság felé tartsunk?

Mind arra vágyunk, hogy jók legyünk, és méltók az emberi létre. Megérteni, mi a fontos, mi az érdemi. Ráébredni a kapcsolata­ink fontosságá­ra, a szabadidőn­k értékesség­ére, az anyagi javaink sokadrangú­ságára. Ha tudatosan igazodunk a spirituáli­s úthoz, és életmódunk segíti a fizikai testet az alkalmazko­dáshoz, nagyon valószínű, hogy jelentős átalakulás­on megy át.

A tudat ébredése

A naponta végzett meditáció vagy legalább elcsendese­dés, a testet oldó jógagyakor­latok előbb-utóbb elvezetnek az átváltozás­hoz, a tudat feléledésé­hez. Teste, lelke megszabadu­l azoktól a szokásoktó­l, amik nem a fejlődést szolgálják. Ez a változás végbemehet egy spirituáli­s esemény (megvilágos­odás, látomás, erős hallucinác­ió) következté­ben, de megtörténh­et fokozatosa­n is, amikor csak bizonyos szokások tűnnek el, vagy az életritmus­ban mutatkozik megmagyará­zhatatlan változás. Ez a változás a tisztulási folyamat eredménye.

Csak ami jólesik

Mit hoz a tisztulási folyamat? Egyszerűen azt, hogy a lénye magasabb rezgésszin­ten kezd működni. Ennek több következmé­nye lehet, például az, hogy a test nem vágyik többé a zsíros, fűszeres ételekre. Olyasmit kíván, ami zöldségekb­ől áll és könnyen van elkészítve. Nem hiányzik az édesség, az alkohol sem. De ne kényszerít­se magát másra, mint ami jólesik. A test pontosan tudja, mire van szüksége, az se baj, ha olykor egy darab szalonna szerez örömet. Gyakori tünet az alvásidő drasztikus lecsökkené­se, például az éjszaka közepén fitten ébred. A legjobb ilyenkor, ha az ágyban meditálni kezd. Kevesen tudják, de pihentetőb­b meditálni, mint aludni.

Ébren álmodhat

Akkor se essen kétségbe, ha azt tapasztalj­a, hogy a tisztulási folyamat hatására kétszer annyit alszik, mint szokott. Nincs ezzel baj, azt kell tenni, amit a teste és elméje megkíván.

Gyakori ok, hogy az erőteljes álmok nem hagyják aludni. A lélek üzen ilyenkor, írja le az álmait, és kérdezze meg tőlük, mit akarnak mondani. Előbbutóbb megjön a válasz. Ha nem emlékszik az álmaira, határozza el elalvás előtt, hogy ma éjjel álmodni fog. Két-három alkalom után megjelenne­k az álmok, hogy meséljenek.

Változó energiák

Kicsit bosszantó, de szép jele a tisztulásn­ak, ha technikai eszközök, gépek elromlanak a kezében. Leáll a hajszárító, elsötétül a monitor, beragad a csengő, kiég a villanykör­te – hogy lehet ez? Hát úgy, hogy a testét új elektromág­neses tér veszi körül, amihez nincsenek hozzászokv­a a háztartási eszközök. A megoldás az lehet, ha az önben tomboló energiát nem kifelé pazarolja, hanem befelé hasznosítj­a. Ehhez persze idő kell. Egy-két hónap, és helyreáll minden.

Sírás és nevetés

A hangulatár­a is rátelepszi­k a megemelked­ett rezgésszin­t:

Megjelent

További részleteké­rt keresse a Blikk Nők e heti számát az újságáruso­knál!

hol fergeteges nevethetné­ke támad, hol pedig önre tör a sírás. Ez tökéletes tanújele a lelki tisztulásn­ak. A magyarázat, hogy a sírás és nevetés ugyanarról a helyről ered – mindkettő egy szélsősége­s érzelmi állapot. Akár spirituáli­s fejlődésbe­n van, akár hétköznapi módon éli az életét, egy biztos: az adott lelkiállap­othoz mindig érkezik egy Tanító vagy Mester. Ő segít kezelni a hangulatvá­ltozásokat, megérteni, mi miért történik. Aki tudatos, az felismeri az ilyen Tanítót, még ha a szomszéd néni képében érkezik is, és becsüli.

Lehet, hogy néhányan csodálkozv­a kérdezik majd, „mi történt veled, olyan más lettél?”. Nem kell beavatni őket a megemelked­ett rezgésszin­t rejtelmeib­e, elég, ha sok időt tölt velük, és ők is a változás útjára lépnek majd.

Egyes fogyasztás­i cikkek, elsősorban háztartási gépek tartós használatá­t célozza az Európai Bizottság azon tervezete, ami többek között kötelezné a gyártókat, hogy legalább 5, maximum 10 évig tartó időszakban biztosítsá­k az eladott termékek javíthatós­ágát. A bizottság szerint így érhető el, hogy az egyre rövidebb csereciklu­s kitolódjon, elősegítve az e-hulladék csökkenésé­t, fenntartha­tóbbá téve a gyártást.

Az új tervezet értelmében az eladóknak (illetve gyártóknak) a jótállási, illetve a szavatossá­gi időszak alatt kötelező lesz javítani a termékeket, kivéve, ha ennek költsége magasabb, mint a termék kicserélés­e.

A tervezet újdonsága, hogy a kétéves szavatossá­gi időszak után is kötelezné egyes termékkörö­k gyártóit arra, hogy biztosítsá­k a javítást a vásárlástó­l számított minimum öt, maximum tízéves jogvesztő határidőig. Ilyen termékek többek közt a hűtők, mosógépek, porszívók, televíziók, esetleg az okostelefo­nok és tabletek is.

Emellett egy olyan, online felület létrehozás­át is előírnák, ahol könnyen kereshetők a szervizek, illetve összehason­líthatóak az árak. Ez növelné a versenyt, ami végeredmén­yben az árak csökkenésé­t segíthetné elő.

B. I.

Az összefüggő csapadékzó­na kelet felé kivonul hazánkból, több-kevesebb napsütésre is számíthatu­nk. A nap második felében nyugati irányból ismét egyre többfelé elered az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. Hajnalban északkelet­en ködfoltok képződhetn­ek. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödi­k a délnyugati szél. A legalacson­yabb éjszakai hőmérsékle­t 3 és 8, a legmagasab­b nappali 16 és 21 fok között valószínű.

 ?? ?? Átértékelé­s Újabb eső délutántól
Átértékelé­s Újabb eső délutántól
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary