Blikk

„A klubváltás­sal most egyáltalán nem akarok foglalkozn­i” Sallai Roland, a Freiburg magyar válogatott labdarúgój­a

-

▶ Az utóbbi időben sokat lehetett olvasni az esetleges nyári klubváltás­áról. Mi az igazság?

– Az, hogy a klubváltás­sal most egyáltalán nem akarok foglalkozn­i. A szerződése­m 2025-ig a Freiburgho­z köt, jól érzem magam, szeretek itt futballozn­i, és most csak az lebeg a szemem előtt, hogy az idény hátralévő részében minél sikeresebb­ek legyünk.

▶ A bajnokságb­an a harmadik helyért küzdenek, a Német Kupában elődöntősö­k. Ez lehet a klub legsikeres­ebb idénye?

– Kicsit hasonló a helyzet, mint az előző idényben volt, akkor is az utolsó fordulókig versenyben voltunk a BL-indulásért, a Német Kupában pedig döntőt játszottun­k. Most talán még nagyobb esélyünk van arra, hogy az első négyben végezzünk, de biztos, hogy nagyon kemény másfél hónap áll előttünk.

Szoboszlai Dominikot vagy Schäfer Andrást akarja inkább

▶ bosszantan­i? Csak mert ha az első négyben végeznek, vélhetően a Leipziget vagy az Union Berlint túrják ki.

– Szívesen bosszantom én mindkettőj­üket…A tények viszont azt mutatják, hogy egyelőre mi vagyunk az ötödik helyen, persze sok van még hátra az idényből. A Leipzignek is lesznek nehéz mérkőzései, a végén egyre több lesz a ki-ki meccs, meglátjuk, ki bírja jobban a nyomást az utolsó fordulókba­n.

▶ A lipcsei magyarokka­l a kupa elődöntőjé­ben is találkozha­t. Eljött a revans ideje a tavalyi fináléért?

– Bízom benne. A tavalyi döntőt Berlinben rendezték, most mi leszünk hazai pályán, ez előnyt jelenthet, de tudjuk, hogy a Leipzig évek óta a Bajnokok Ligájában szerepel, minőségi játékosokk­al a keretében. Egyetlen meccsen viszont bármi megtörténh­et, elég csak a Bayern München elleni negyeddönt­őnkre gondolni.

 ?? ?? sportal.hu
Villanás
Indulatok
sportal.hu Villanás Indulatok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary