Blikk

Haaland volt a Bayern végzete

-

Erling Haaland (labdával) kihagyott egy büntetőt, de később mégis az ő góljával dőlt el a City továbbjutá­sa A Bayern segédedzőj­e, Lőw Zsolt (középen) Tuchel kiállításá­n

bosszankod­ott

MÜNCHEN — Erling Haaland kihagyott tizenegyes­e is belefért a Manchester Citynek a Bayern München otthonában, a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddönt­őjének visszavágó­ján az angol gárda 1-1-es döntetlent ért el, s jutott tovább. Persze a németeknek eleve nem volt sok reményük a 3-0-ra elbukott első meccs után, ezeket a második félidőben éppen a norvég csatár oszlatta el végleg.

A City gólvágója a 37. percben kapu fölé lőtt egy büntetőt, az 57.-ben viszont akcióból betalált, megpecséte­lve Thomas Tuchel csapatának a sorsát, Joshua Kimmich tizenegyes­gólja a hajrában már csak szépségtap­aszt jelentett. Az elődöntőbe­n a City így az elmúlt évhez hasonlóan ismét a címvédő Real Madriddal néz farkasszem­et.

Haaland egyébként az idei kiírásban a 12., összesen a 35. BL-gólját szerezte, s ehhez csupán 27 meccs kellett neki. Az örökrangli­stán 22 évesen már a 20. – előtte Puskás Ferenc áll 36 BEK-góllal.

– Különleges játékos, ilyen típusú csatárunk nem volt a múltban. Nincs szüksége sok labdaérint­ésre. Nyolcvanöt percen keresztül olyan, mintha pályán se lenne, aztán egy érintésből gólt lő. Magabiztos­sá tesz minket, hogy ilyen támadónk van elöl – dicsérte Haalandot csapattárs­a, Bernardo Silva.

A meccs krónikájáh­oz hozzátarto­zik, hogy Tuchelt a 86. percben reklamálás miatt második sárga lappal kiállított­ák, amin segítője, Lőw Zsolt eléggé kiakadt.

A másik szerdai találkozón az olasz Inter az idegenbeli 2-0-s siker után odahaza 3-3-at játszott a portugál Benficával, a legjobb négy között pedig a városi rivális Milannal csap össze.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary