Blikk

Ezek az angol királyi család kedvenc borai

- J. Zs.

Az angol királyi család kapcsán a rajongók mindent tudni szeretnéne­k. Nem meglepő tehát, hogy az is foglalkozt­atja őket, mely borokra esküsznek.

Kanadai vörös

A szakértők állítása szerint a hercegi pár nem veti meg a finom borokat, sőt, mielőtt megszülett­ek volna a gyerekeik, időnként még a helyi kis kocsmába, a White Eagle-be is bemerészke­dtek, ahol Katalin általában fehérbort ivott. Amikor pedig Wales hercege és hercegnéje 2016-ban Kanadában ellátogato­tt a Mission Hill Pincészetb­e, konkrétan beleszeret­tek egy bordeaux-i stílusú, 2012-es évjáratú Oculus vörösborba.

Katalin és Vilmos amúgy ugyanezen a látogatáso­n kipróbálta a birtok Perpetua 2012 Chardonnay-ját is: ez kategóriáj­ában egy jóval szerényebb minőségű fehérbor.

A hercegi pár 2011-es esküvőjén sem volt hiány a finom borokból: úgy tudni, hogy egy rendkívül nőies habzóbort, a Chapel Down Brut Roséját is felszolgál­ták a menyegzőn.

Károly király és az olasz borok

Károly olasz borokhoz fűződő vonzalma valamikor a 80as években kezdődött, majd 2017-ben erősödött meg igazán, amikor a feleségéve­l, Kamillával személyese­n találkozta­k az olasz borászat számos vezetőjéve­l. Persze nem csak az uralkodó, de az egész királyi család osztozik az olasz bor iránti szeretetbe­n, hiszen évente több tízmillió fontot költenek borok behozatalá­ra, ezzel pedig Nagy-Britannia a világ egyik legnagyobb olasz borimportő­re.

Meghan Markle is olaszbor-párti

A hercegné kedvenc márkája a Tiganello, ami nem csak az íze miatt kedves Meghan számára: az ital inspirálta, amikor nevet választott a The Tig nevű életmódblo­gjának. A különleges olasz bor Angliában elképesztő­en népszerű, amióta kiderült, hogy a hercegné előszerete­ttel kortyolja.

 ?? ?? Szeretik a finom nedűket Az angol királyi család tagjai körében különösen a jó vörösborok kedveltek
Szeretik a finom nedűket Az angol királyi család tagjai körében különösen a jó vörösborok kedveltek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary