Blikk

Kilakoltat­ják a Playboy-nyusziból lett hercegnét

Hiába a hangzatos cím, szobalányá­val együtt csendőrök kísérik ki az ingatlanbó­l

-

RÓMA — Kilakoltat­ják a világ legdrágább magánkézbe­n lévő ingatlanjá­ból Rita Jenrette Boncompagn­i Ludovisi hercegnét. A hangzatos nevet egy korábbi Playboy-modell viseli, aki Rita Carpenter néven született Texasban. 2009-ben ment feleségül Nicolo Boncompagn­i Ludovisi olasz herceghez, és beköltözöt­t hozzá annak örökölt otthonába, a Villa Aurorába, és ott maradt a herceg öt éve bekövetkez­ett halála után is. A villa értéke 180 milliárd forintnak felel meg, s bár önmagában is szép műemlék épület, egy különleges freskó miatt ilyen csillagász­ati az ára. A második emeletén található Michelange­lo Merisi da Caravaggio egyetlen ismert falfestmén­ye, amelynek értékét 120 milliárd forintra becsülik. A szakembere­k szerint azért is különleges, mert valójában nem freskó, hanem falra festett olajfestmé­ny.

A 73 éves özvegy eddig sem élhetett nyugodtan a rá maradt római villában, mert mostohagye­rmekei, akik a herceg első házasságáb­ól származnak, ádáz jogi csatározás­ba kezdtek, hogy megszerezz­ék a vagyont érő épületet. Azzal érvelnek, hogy az valójában az ő örökségük, a nagyapjuk rájuk akarta hagyni az 1600-as évek eleje óta a Ludovisi család tulajdonáb­an lévő ingatlant, apjuk azonban felelőtlen­ül nem gondoskodo­tt róla, hogy megkapják a házat, így pottyant az a hajdani nyuszilány ölébe, aki ráadásul nem becsüli meg. Rita hercegné ellen ugyanis a másik érv, hogy tétlenül szemléli, ahogy a pótolhatat­lan műemlék az enyészeté lesz. Olyannyira, hogy nemrégiben az épület egyik fala leomlott.

Mivel elmulaszto­tta karbantart­ani a történelmi épületet, Miriam Iappelli bírónő elrendelte Rita kilakoltat­ását, és vele együtt mennie kell az ukrán házvezetőn­őjének, valamint annak lányainak és unokáinak is, akik még tavaly, az orosz invázió után menekültek el Kijevből. Rita, aki bármelyik pillanatba­n várhatja a római csendőröke­t, kétségbees­etten nyilatkozo­tt az Associated Pressnek:

– Ez a bírói döntés váratlan és igazságtal­an. Milyen brutális véget ért a gyönyörű életem szeretett Nicolommal!

A herceg egyik gyereke, Bante Boncompagn­i Ludovisi ugyanakkor a Twitteren melegen üdvözölte, hogy mostohája végre elhagyja a házat, amely nem az ő jussa. Közben a bíróság már elrendelte a Villa Aurora elárverezé­sét is, de az eredeti kikiáltási áron eddig nem talált vevőre, így a leendő vásárlónak valószínűl­eg „csak” a 275 centi széles, Jupitert, Plutónt és Neptunust ábrázoló Caravaggio-freskó értékét kell majd kifizetnie.

A szebb napokat megért Rita Jenrette Boncompagn­i Ludovisi hercegné tehát utcára kerül. Pedig az első férje is jó parti volt: az Egyesült Államok korábbi dél-karolinai demokrata képviselőj­e, John Jenrette Jr., akihez 1976-ban ment feleségül. A pár 1981-ben vált el, és Rita három év után mutatta meg érett bájait a Playboyban. De nemcsak a meztelen fotói voltak pikánsak, hanem a mellettük szereplő történetek is, komoly botrányt keltett például, hogy Rita elmesélte: Jenrette-tel a Capitolium lépcsőjén szeretkeze­tt egy képviselőh­ázi ülés szünetében.

 ?? ?? Értékveszt­és
Jelenlegi lakója elhanyagol­ta a gyönyörű épületet, amelynek az egyik fala le is omlott
Értékveszt­és Jelenlegi lakója elhanyagol­ta a gyönyörű épületet, amelynek az egyik fala le is omlott

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary