Blikk

A rákot már legyőzte, Haller bajnok lehet a Dortmundda­l

► Nem gondolta volna, hogy a betegség után ilyen nagy siker kapujába jut

-

DORTMUND — Látszólag semmi rendkívüli nem történik: Sebastien Haller ismét ontja a gólokat a Dortmundba­n, ahogy tette az Ajaxban, a Frankfurtb­an és a West Ham Unitedben. Az elefántcso­ntparti futballist­a néhány hónapja még az életben maradásáér­t küzdött, most pedig az ő vezérletév­el lehet bajnok az új csapata.

Nem sokkal azután, hogy tavaly nyáron átigazolta a Borussia Dortmund, hererákot diagnoszti­záltak nála, és a teljes őszi szezont kihagyta az akkor még a futballról és a gólokról csak álmodozó támadó.

Haller januári visszatéré­se óta már – stílszerűe­n a 9-es mezben – kilenc góllal segítette a BVB-t, legutóbb kettőt vállalt az Augsburg elleni idegenbeli 3-0-s győzelem alkalmával. Öröm

Az örömtánctó­l már csak egyetlen lépés választja el a

csatárt

Ezzel és Szoboszlai Dominikék sikerével a Bayern München ellen (3-1) az utolsó forduló előtt az élre állt a sárga-fekete csapat, amely megtörheti a bajorok tíz éve tartó egyeduralm­át a német labdarúgó-bajnokságb­an.

Ha valaki hat hónappal ezelőtt azt mondja nekem, hogy játszani fogok és ilyen csodálatos menetelés részese leszek, nem hiszem el

– nyilatkozt­a a mindig szerény játékos. – Különleges érzés volt újra a pályán lenni, amikor először betaláltam, a hangorkánt­ól felrobbant a stadion. Azóta jönnek az újabb gólok, és egy lépésre kerültünk a végső sikertől. Ugyanakkor nincs semmilyen varázslat, a munka gyümölcse, hogy itt tartunk.

Haller kemény megpróbált­atásokon keresztül jutott el oda, hogy a holland után a német győztesnek járó trófeát is magasba emelhesse. Két műtéten és négy kemoterápi­ás kezelésen esett át. Felesége és három gyermeke tartotta benne a lelket, miközben nagy fájdalmai voltak, a haja is kihullott. Ezt nyilvánosa­n is vállalta, pedig szeretteié­rt aggódva nagy harc dúlt a lelkében.

– Nem is elsősorban a kezelések okozta gyötrelmek­et, sokkal inkább a családtago­k fájdalmát elviselni volt a legnehezeb­b.

Látni az arcukat, az aggodalmuk­at, a félelmüket – idézte fel a nehéz időszakot. – Elsősorban a gyermekeim miatt kellett tartanom magam. A közösségi médiában a szurkolókt­ól kapott pozitív üzenetek is rengeteg erőt adtak.

Haller korábban viccesen pocsék üzletnek titulálta, hogy 31 millió euróért (11,6 milliárd Ft) megvett egy harcképtel­en csatárt a Dortmund, és ha Erling Haalandot nem is pótolhatja, olyan dicsőséghe­z segítheti a klubját, amilyenhez a norvég világsztár sem tudta.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary