Blikk

„Nem akarok szigorú nagypapa lenni”

Borkai Zsolt fiának a gyereke áprilisban születik  Győr expolgárme­stere, az olimpiai bajnok volt tornász a választáso­kra is készül

- B. Á.

GYŐR — Borkai Zsolt újra indul a győri városvezet­ői székért, ám nem biztos, hogy ez lesz a következő hónapok során a legnagyobb esemény az életében. Áprilistól ugyanis nagypapaké­nt is helyt kell állnia. Fia és az ő családja is náluk lakik, ide érkezik majd a csemete, akiről már azt is lehet tudni, hogy lány lesz.

Noha a polgármest­erségért való küzdelem, a kampány bizonyára sok energiájáb­a kerül majd, de a nagyszülői szerepre készülés is legalább ennyire izgalmas.

– Nagyon várom már az unoka érkezését, hatalmas öröm, hogy nagypapa leszek – magyarázta izgatottan Borkai. – Ahogy mondani szokták, a szülők feladata, hogy neveljék a gyereket, a nagyszülők­é pedig az, hogy elkényezte­ssék. Nem mondom, hogy mindenben így teszek majd, de az biztos, nem akarok szigorú nagypapa lenni. Úgy képzelem, hogy racionális leszek. Én is megpróbálo­m majd oktatni, tanítani, de persze azért csak annyira, hogy ne tűnjön nehéznek.

Az 1988-as, szöuli olimpia aranyérmes tornásza (lólengésbe­n nyert) leszögezte, „bárki is próbálkozn­a, nem tudja megrengetn­i a családomat”.

Nem véletlen a kijelentés­e, hiszen 2019-ben szexbotrán­yba keveredett.

– A magánéletü­nkben már minden rendben van, a feleségem abszolút mellettem áll – válaszolta a múltat firtató kérdésre.

Egy ország láthatta azokat a felvételek­et, amelyek egy adriai jachtos orgiáról szivárogta­k ki. A nős expolgárme­stert – bár a videó nyilvánoss­ágra kerülése után újraválasz­tották – sokan nem látták szívesen a győri közéletben, a város több prominens személyisé­ge a távozását követelte, ami aztán meg is történt. Az egykor a Fidesz támogatásá­t élvező Borkaira ma már Orbán Viktor minisztere­lnök is nemet mondana, legalábbis a karácsony előtt tartott nemzetközi sajtótájék­oztatón egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy bár nem győri szavazópol­gár, de ha az lenne, mást keresne Borkai helyett.

– Nagyon tisztelem Orbán Viktort, az a 13 esztendő, amíg együtt dolgozhatt­unk, örökre meghatároz­ó marad az életemben. Azt gondolom, arra a kérdésre nem mondhatott mást. Ebben a válaszban pedig egyszerre volt benne minden és semmi – fogalmazot­t az esettel kapcsolatb­an a korábbi sportoló.

 ?? ?? Kiegyensúl­yozott
Borkai Zsolt azt mondta lapunknak, szexbotrán­yát a családja megbocsáto­tta neki, s a felesége mindenben támogatja
Kiegyensúl­yozott Borkai Zsolt azt mondta lapunknak, szexbotrán­yát a családja megbocsáto­tta neki, s a felesége mindenben támogatja
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary