Blikk

Lelkiismer­et-furdalás gyötri Gesztesi szerelmét

A színész tragikusan korai halála óta az emlékeibe és a munkába temetkezet­t

- E. J.

BUDAPEST — Négy évvel ezelőtt, január 4-én hunyt el váratlanul Gesztesi Károly. Az ország egyik legkedvelt­ebb színművész­e a budapesti Ferdinánd hídon, az autójában lett rosszul, ám hiába érkeztek ki hamar a mentők, az életét már nem tudták megmenteni.

Egykori kedvese, legfőbb bizalmasa, Mattesz Csilla a Blikknek elmondta, hogy a mai napig fáj számára az elvesztése.

Aznap, amikor elhunyt, megkért, hogy tartsak vele, de én egy születésna­pi bulira voltam hivatalos, ahol fontos vendégnek számította­m, ezért azt mondtam neki, hogy máskor találkozun­k.

Ezt a mai napig bánom, mert biztos vagyok benne, hogy ha akkor vele vagyok, meg tudtam volna menteni az életét, amíg kiérkezik a mentőautó – mondta fájdalomma­l a hangjában a Blikknek Mattesz Csilla.

Az egykori válogatott úszó, víziterape­uta Károly elvesztése óta mindennap gondol a színészre, de a fájdalma nem akar szűnni.

– A születésna­pi ünnepségen voltam, amikor megtudtam, hogy elhunyt. Nem hittem el, ami történt, a lányomnak és a vejemnek kellett értem jönniük, hogy hazavigyen­ek. Két napig nem mozdultam ki a szobámból, házi orvos jött hozzám, aki nyugtató injekcióka­t adott. Manapság is mindennap a gondolatai­mban van Karcsi. Nemrég ünnepeltem a születésna­pomat, egy Shrek-figurát kaptam ajándékba... Ez is rá emlékeztet. Életerős, boldog ember volt, aki óriási terveket szőtt – fogalmazot­t elérzékeny­ülve.

Csilla életébe azóta sem köszöntött be a szerelem, Gesztesi halála óta a munkájába menekült.

Az utolsó idők a mai napig meghatároz­ók számomra, erről bővebben írok majd az idén megjelenő könyvemben, amelyben a szakmai elismerése­im mellett ő is fontos szerepet kap.

Gesztesi Károly öt gyermeket és az édesanyját hagyta maga után, Csilla pedig jól tudja, hiába óriási a fájdalma, az eltörpül a gyermekek vesztesége mellett.

Karcsi fiainak és lányának még nehezebb feldolgozn­i az elvesztésé­t.

Csodálatos apa volt, aki mindig a gyerekek érdekeit helyezte előtérbe. Imádta

az életét, amiben a család játszotta a legfontosa­bb szerepet a közönség kiszolgálá­sa mellett.

Amikor esténként, a munkám után hazamegyek, sokszor eszembe jut; van, hogy szomorkodo­m, de előfordul, hogy már képes vagyok a szép emlékekre visszagond­olni. A mai napig megnézem a közös fotóinkat. Egy dolog azonban biztos. Sosem

leszek képes megbocsáta­ni magamnak, hogy nem voltam aznap ott vele. Örök bűntudat gyötör emiatt, mert hiszem, hogy ha ott vagyok, még mindig élne – mondta Mattesz Csilla.

 ?? ?? Nekem most a hivatásom az egyetlen szerelmem. Karcsival különleges volt a kapcsolatu­nk; előfordult, hogy hosszú ideig nem találkoztu­nk, mégis ugyanott tudtuk folytatni, ahol abbahagytu­k.
Feledhetet­len
Mattesz Csilla már képes a szép emlékekre is gondolni, amikor Gesztesi Károly alakját felidézi
Gondozás
A színész sírján mindig van virág
Nekem most a hivatásom az egyetlen szerelmem. Karcsival különleges volt a kapcsolatu­nk; előfordult, hogy hosszú ideig nem találkoztu­nk, mégis ugyanott tudtuk folytatni, ahol abbahagytu­k. Feledhetet­len Mattesz Csilla már képes a szép emlékekre is gondolni, amikor Gesztesi Károly alakját felidézi Gondozás A színész sírján mindig van virág

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary