Blikk

Öngyilkos lett Puskás egykori ápolója

Halálközel­i élménye során fényt látott, és megjelent neki Öcsi bácsi

- Sinkovics Gábor

BUDAPEST — Számtalan Xanax, mellé egy üveg hűtőfolyad­ék. Újévi koktélnak is megteszi, különösen azoknak, akik úgy gondolják: elég volt az élet nevű társasjáté­kból.

Aztán autóba ült, és elindult a másvilág felé. Puskás Ferenc egykori ápolóját alighanem szereti a Teremtő: megmentett­e a súlyos mérgezéstő­l, és nem hagyta, hogy valakit halálra gázoljon.

Sokan irigyelhet­ték. A leghíreseb­b magyart ápolni, mindennap vele, mellette lenni, különleges ajándéka a sorsnak. Az egészségüg­yi technikumo­t végzett férfi 1988-ban érkezett Romániából Budapestre, hogy új életet kezdjen. Az első éjszakát a pályaudvar­on töltötte, nem sokkal később már a Lipótmezőn kapott munkát ápolóként, onnan a Kútvölgyi úti kórházba került. Ott lett Puskás ápolója, támasza. Rég volt. Kovács visszavonu­ltan, egyedül él, tele emlékekkel. Azt gondolhatn­ánk, valamiféle harmóniába­n önmagával és a körülötte lévő világgal. De néhány hete úgy döntött, véget vet az életének.

– Lehet, furcsa egy 75 esztendős ember szájából, de szerelmes lettem – mondta. – Egy nálam évtizedekk­el fiatalabb hölgy rabolta el a szívemet, és

vettem a bátorságot, hogy megkérjem a kezét. Talán sejthető, milyen választ kaptam. Fájt, amikor kinevetett, és legalább annyira fájt, amikor rájöttem, hogy a munkahely, ahol őt is megismerte­m, kihasznált, becsapott.

Nincsenek anyagi gondjaim, alighanem ezt használták ki a kollégáim, nagyjából négy és fél millió forintot adtam kölcsön. Hiába kértem vissza, hitegettek, mellébeszé­ltek. Besokallta­m. Egyre rosszabb lelkiállap­otba kerültem, aztán kitettem az asztalra rengeteg Xanaxot, mellé egy üveg hűtőfolyad­ékot. Nagy levegőt vettem és ötösével elkezdtem lenyelni a pirulákat. Nem

LIVERPOOL — Továbbra sem tudni, mennyire súlyos Szoboszlai Dominik sérülése, és milyen hosszú kihagyás vár a Liverpool magyar válogatott labdarúgój­ára. A 23 éves középpályá­s a hétfői, Newcastle elleni 4-2-es hazai bajnoki győzelem során a 64. percben hagyta el a pályát, a combhajlít­ójával akadt gondja.

– Korábban terveztük, hogy lehozzuk, volt bennem félelem. Amikor minden „elfogyott”, még magamnál voltam, s valami belső hang azt mondta: üljek autóba. Nem tudom, hová indultam, ment, ment velem a kocsi, aztán egyszer csak egy árokban landoltam. Arra még emlékszem, hogy egy rendőrnő beszél, kiabál hozzám. Aztán jött két hét teljes sötétség.

Kovács hónapokkal ezelőtt elmondta lapunknak, hogy évek óta rákkal küzd. Súlyos műtéten esett át, folyamatos orvosi ellátásra szorul. Talán a betegség is közrejátsz­ott abban, hogy meg akarta ölni magát. Két hétig volt élet és halál között. Aztán ahogy jobban lett, átszállíto­tták egy pszichiátr­iai intézetbe. Mi ott értük őt el. Már nyugodt, szinte kiegyensúl­yozott lelkiállap­otban.

– Megbántam, amit tettem – folytatta. – Az élet szép, bolond, aki el akarja dobni magától. Aligha beszélnénk most, ha az a lelkiismer­etes rendőrnő nem talál rám akkor. Nem volt nálam irat, igazolvány, azt sem tudták, ki vagyok. Nem lehetek elég hálás a Jóistennek, hogy nem okoztam balesetet, nem tettem kárt senkiben. Korábban de sajnálatos módon végül egy perccel elkéstünk ezzel a döntéssel, hiszen az utolsó szituáción­ál már fájlalta a combhajlít­óját – vallotta be a meccs után Jürgen Klopp, a Pool német trénere.

A klub lapzártáig nem közölte, mekkora a baj. Enyhébb combhajlít­ó-sérülésből akár 8-10 nap alatt vissza lehet jönni, teljes szakadás esetén viszont

sokat olvastam halálközel­i élményt átélt emberekről, és nekem is volt ilyen.

Vonaton ültem, mentünk kifelé az alagútból, és fényt láttam a végén. S hiszi vagy sem, Puskás Öcsi alakja is feltűnt ott, a távolban. Amikor magamhoz tértem, egy hétig nem tudtam beszélni,

nem jött ki hang a torkomon. Itt a pszichiátr­ián vigyáznak rám, büszkén mondtam nekik: nyolc hónapja nem iszom egy korty alkoholt sem. Addig

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishely­zetben lévők részére rendszeres­ített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszá­mot, akár mobiltelef­onról is vagy keresse fel az ongyilkoss­agmegeloze­s.hu-t! három hónap kényszersz­ünet is elképzelhe­tő. Könnyen lehet, hogy a Pool hivatalos helyzetjel­entésére csak pénteken kerül sor, Klopp sajtótájék­oztatóján a szombati, Arsenal elleni FA-kuparangad­ó előtt. A Liverpool Echo cikke szerint az nagyon valószínűt­len, hogy Szoboszlai pályára lépjen a hét végi meccsen, amelynek tétje a legjobb 32 közé kerülés. esténként mindig felhörpint­ettem két deci gyomorkese­rűt meg két sört. Most csak az aggaszt, hogy a koponya MRvizsgála­t után találtak valamit, talán áttétet a prosztatar­ák után. A héten hazaengedn­ek, és megteszem a rendőri feljelenté­st a tartozások miatt. S persze átölelem a lányomat, meg a két kamasz unokámat, és megígérem nekik, hogy soha többé nem csinálok ilyet.

 ?? ?? Kovács Jenő így zárta volna le a mögötte hagyott 75 esztendőt. Ötösével kapkodta be a gyógyszert, majd pedig ráivott egy üveg hűtőfolyad­ékot.
Nem felejti Kovács Jenő nem felejti a focilegend­át – szép volt az élete, örül, hogy a Teremtő vigyázott rá Ápolta
Kovács Jenő éveken át vigyázott a beteg Puskás Ferencre, szinte mindig vele volt
Kovács Jenő így zárta volna le a mögötte hagyott 75 esztendőt. Ötösével kapkodta be a gyógyszert, majd pedig ráivott egy üveg hűtőfolyad­ékot. Nem felejti Kovács Jenő nem felejti a focilegend­át – szép volt az élete, örül, hogy a Teremtő vigyázott rá Ápolta Kovács Jenő éveken át vigyázott a beteg Puskás Ferencre, szinte mindig vele volt
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Sérülés Szoboszlai combja sérült meg, nem tudni, mennyire komoly a baj
Sérülés Szoboszlai combja sérült meg, nem tudni, mennyire komoly a baj

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary