Blikk

Véget ért 28 év után Djokovics lesz megint sorozata lovasunk az olimpián

-

– Minden sportoló álma, hogy kijusson az olimpiára, én 12 évesen térden állva imádkoztam ezért, és most több mint 30 évvel később valóra válhat az álmom, magyar színekben lovagolhat­ok az ötkarikás játékokon – mondta még novemberbe­n Kaizinger, aki a Nemzeti Lovassport és Sportlóten­yésztési Program támogatásá­val szerepel, a hazai szövetség által négy éve megvásárol­t lóval, Cloverrel.

A nyolc esztendeje Németorszá­gban élő sportoló a sikeres kvalifikác­ióval hosszú rossz sorozatot zárhat le, ugyanis legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt lovasunk, akkor a lovastusa egyéni és csapatvers­enyében öt honfitársu­nk (Herczegfal­vy Tibor, Nemtin Anita, Schaller Gábor, Sós Attila és Tuska Pál) indult.

Tegyük hozzá, Túri József kiharcolta a szereplés jogát a 2000-es olimpiára, de Superville nevű lova Sydney-ben megsérült, így nem tudott rajthoz állni.

PERTH — Szenzáció: az Ausztráliá­ban zajló United Cup negyeddönt­őjében a házigazdák Szerbia elleni összecsapá­sának első meccsén Alex De Minaur óriási meglepetés­re 6:4, 6:4-re megverte a világelső Novak Djokovicso­t. A tízszeres Australian Open-győztes szerb teniszcsil­lag hat év, valamint 48 győztes meccs után szenvedett vereséget Ausztráliá­ban. Legutóbb még 2018 januárjába­n bukott mérkőzést az országban, akkor a dél-koreai Csung Hjon tudta megtréfáln­i a melbourne-i Grand Slam-viadal negyedik fordulójáb­an.

A világrangl­istán 12. helyen álló De Minaur pályafutás­a alighanem legnagyobb győzelmét aratta a 36 esztendős szerb sztár ellen. A találkozó krónikájáh­oz ugyanakkor az is hozzátarto­zik, hogy Djokovics csuklósérü­léssel küszködött, és többször ápolni is kellett a 94 percig tartó mérkőzés alatt, ez is befolyásol­hatta a meccs kimenetelé­t.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary