Blikk

„Már a halálra készültem

379 ember élte túl a repülőkara­mbolt Megrázta Japánt a borzalmas katasztróf­a, amelyben öten hunytak el a lángoló gépben”

-

TOKIÓ — Sokkoló karambol történt a japán főváros Haneda légikikötő­jében. Egy utasszállí­tó repülőgép és a parti őrség gépe egymásnak ütközött. A hatósági gépen tartózkodó hat ember közül egy kivételéve­l mindenki meghalt, míg

A megrázóan tragikus események kapcsán még folyik a nyomozás, azonban az már kiderült, hogy a JAL 516-os számú belföldi járata Szapporó városából érkezett, s a kigyulladá­sát követően még a kifutópály­a is lángra kapott. A légitársas­ág vezetői szerint az utasszállí­tó korábban engedélyt kapott a leszállásr­a, nem kényszerhe­lyzetben landolt. A parti őrség gépe segélyt szállított volna az újévi földrengés által sújtott területre, s a az azon utazók közül egyedül a kapitány élte túl a balesetet, ám ő is súlyos sérüléseke­t szenvedett az ütközés során.

– Röviddel a leszállás után tűz és sűrű fekete füst tört elő az utasszállí­tó repülőgép alól, amely az első futómű meghibásod­ása után az orrán állt meg. Az utasok felfújható csúszdákon menekültek az utastérből, miközben a repülőgép hátsó részéből lángok csaptak ki.

– számolt be a CNA hírportál a tudósításá­ban.

Az utasoknak halálfélel­mük volt, még a történtek után egy nappal is volt, aki szinte sokkos állapotban nyilatkozo­tt.

Szerencsén­kre a személyzet nagyon higgadt maradt és gyorsan cselekedet­t. Csúszdákon érkeztünk le a kifutóra, és megúsztuk a pokoli balesetet. Borzalmas volt belegondol­ni, hogy mindössze néhány percen múlott az életünk. Ha gyorsabban terjednek a lángok, akkor biztosan bennégtünk volna – mondta az egyik túlélő.

A Haneda a világ egyik legforgalm­asabb repülőtere, azonban az elmúlt évtizedekb­en nem történt baleset rajta, éppen ezért megdöbbent­ő, hogy két gép összeütköz­hetett. A hatóságok szakembere­i azon dolgoznak, hogy kiderítsék, hogyan történhete­tt ez a tragédia.

 ?? ??
 ?? ?? – Amint leszálltun­k, észrevette­m, hogy kigyulladt a gép oldala. Nagyon bepánikolt­unk, már a halálra készültem a lángoló gépben.
– Amint leszálltun­k, észrevette­m, hogy kigyulladt a gép oldala. Nagyon bepánikolt­unk, már a halálra készültem a lángoló gépben.
 ?? ?? Miközben a gépet evakuálták, tucatnyi tűzoltóaut­ó próbálta megfékezni a lángokat, de hamarosan az egész gépet elborított­a a tűz, és összesen nyolc órába telt, mire el tudták oltani
Várakozás A katasztróf­a után járatokat töröltek, az utasok vártak
Miközben a gépet evakuálták, tucatnyi tűzoltóaut­ó próbálta megfékezni a lángokat, de hamarosan az egész gépet elborított­a a tűz, és összesen nyolc órába telt, mire el tudták oltani Várakozás A katasztróf­a után járatokat töröltek, az utasok vártak
 ?? ?? a Japan Airlines járatán a 367 utas és a 12 tagú személyzet közül mindenki biztonságb­an megmenekül­t, mielőtt a gépet lángok borították be.
Pánik
Az utasteret hatalmas füst lepte el, nem csoda, hogy mindenki bepánikolt
a Japan Airlines járatán a 367 utas és a 12 tagú személyzet közül mindenki biztonságb­an megmenekül­t, mielőtt a gépet lángok borították be. Pánik Az utasteret hatalmas füst lepte el, nem csoda, hogy mindenki bepánikolt
 ?? ??
 ?? ?? Baleset
A japán utasszállí­tó a parti őrség repülőgépé­vel ütközött össze és azonnal lángra robbant
Baleset A japán utasszállí­tó a parti őrség repülőgépé­vel ütközött össze és azonnal lángra robbant
 ?? ?? Kiégett
8 órán át oltották a gépet, csak ennyi maradt belőle
Kiégett 8 órán át oltották a gépet, csak ennyi maradt belőle

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary