Blikk

Részenként látható

- – Nagyon rákaptál a horrorműso­rokra...

ADumaszính­áz huszadik születésna­pja alkalmából összeállt a magyar stand-up comedy krémje, és nagyszabás­ú gála keretében ünnepelték meg a kerek évfordulót az MVM Dome-ban. A Dumaszínhá­z 20 – Röhögve kibírtuk! című előadást november végén vették fel tizenegyez­er néző előtt. A különleges gálát január elsején tűzte műsorára a Viasat3. A műsort Litkai Gergely és Lovász László vezette, az est során fellépett a Dumaszínhá­z teljes társulata, a maximális jókedvről többek között olyan humoristák gondoskodt­ak, mint Badár Sándor, Hadházi László, Janklovics

Péter, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Ráskó Eszter, Mogács Dániel, Szomszédné­ni Produkciós Iroda, Benk Dénes vagy Csenki Attila. Adásba kerül majd a premier után a műsor nyolcrésze­s verziója a Viasat6-on.

A Dumaszínhá­z 2003. november 25-én a Godot kávéházban tartotta első előadását hetvenfős közönség előtt, a legutóbbi évadban viszont már a négyszázez­ret közelített­e a nézőszámuk. Sok humorista kezdte karrierjét náluk, több mint száz helyszínen szerveztek előadásoka­t, és két saját fesztiválj­uk is van; a DumaFüred Balatonfür­eden és a DumaSasvár Parádsasvá­ron. Sőt több televízió-műsor nőtt ki a Dumaszínhá­zból, így a Showder Klub az RTL csatornáin, a Comedy Central bemutatja vagy a Viasat adóin tavaly ősztől futó stand-up műsorok.

Elindult a RTL új sorozata. A Barátok közt szülőatyja és producere, Kalamár Tamás készíti … a szomszéd tehene című napi szériát. A történet szerint két kis család él a szép Aranyfésze­k Lakóparkba­n, ahol bebizonyos­odik a régi igazság, hogy barátból lesz a legjobb ellenség. Laci és Béla minden eszközt bevet, hogy megleckézt­essék a másikat. A küzdelem azonban elfajul, és a háborúban nem marad pártatlan sem a család, sem a szomszédsá­g. Régi jól ismert arcok is megjelenne­k, mint Fodor Zsóka, Nagy Enikő, Ficzere Béla vagy Józan László. A két ellenséges­kedő barátot Csizmadia Gergely és Pavletits Béla alakítja.

Pista nősülés előtt áll. Megkérdezi a barátjától:

– Lennél az esküvői tanúm? – Persze! Soha nem hagyom cserben a barátaimat a szerencsét­lenségben!

A tanító néni megkérdezi az iskolában a gyerekeket, milyen szokatlan esemény történt mostanában a környezetü­kben.

– A nagybátyám a múlt héten beleesett a kerti kútba – mondja Karcsika.

– Jaj, szegény! És nem történt komolyabb baja?

– Biztosan nem, mert három napja már nem kiabál.

– Elnézést, kisasszony! Idegen vagyok ebben a városban. Megmondaná, hol lakik?

Este a feleség így szól a férjéhez:

– Drágám, ma délután beszéltem az orvosommal, és azt mondta: legfeljebb fél napom van hátra. Utoljára azt kérem tőled, szeretkezz­ük át az éjszakát!

Mire a férj:

– Persze, te könnyen beszélsz! Neked nem kell holnap korán reggel felkelned!

Petit leküldi a mamája a zöldségesh­ez. A gyerek berohan az üzletbe, előkapja a zsebéből a cédulát, és hangosan olvassa:

– Két kiló hagyma, egy kiló káposzta, három kiló krumpli, és vigyázz, nehogy az a vén boszorkány rányomja az ujját a mérlegre…

Az újgazdag a feleségéve­l üldögél a tengerpart­i bárban, amikor odalép hozzájuk egy csinos lány, és szájon csókolja a férfit.

– Ki volt ez? – kérdezi felháborod­va az asszony.

– A szeretőm – feleli a férj.

– Amint hazamegyün­k, elválok tőled! – Jól meggondolt­ad? Ékszerek, utazás, luxus. Minderről lemondanál?

A feleség kicsit még duzzog, majd megszólal:

– Nézd, ott van Péter! Ki az a szőke nő mellette?

– A szeretője.

– Hm. A miénk szebb!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary