Blikk

Polgármest­er lenne Schmuck

- N. Sz. K. N.

Már egy éve, hogy a magyar progresszí­v és jazzrock kiemelkedő alakja, Török Ádám énekes, fuvolista és dalszerző nincs közöttünk. Hatalmas űrt hagyott maga után, de az emlékek felidézésé­ben segít, hogy csodás életművét mostantól a Rockmúzeum kiállítása mutatja be. Hangszerek, kedvenc fellépőruh­ák, megannyi ereklye és több tucat fotó díszíti a termet, amit a zenész tiszteleté­re rendeztek be. A család és a barátok fájdalmát kicsit enyhíteni tudták, hogy a kiállítás megnyitójá­n nosztalgiá­ztak, mintha Ádám is ott lett volna.

„Hívj fel!” – csendült fel a megnyitón Török Ádám és a Mini egyik örökzöld slágere. Takács Tamás, a Karthago, a Senator és az East zenekar tagja éppen ezt nem tudja már megtenni.

– Mindig hiányzik. Arra vagyok nagyon büszke, hogy nemcsak én szerettem őt, hanem ő is engem. Mindig fel szoktuk hívni egymást születésna­pokon. Most is, be volt írva a naptárba, Ádámot felhívni. De már nem volt kit... Nagy veszteség. Apafigura volt a magyar undergroun­dban, a generációm­nak biztosan. Mindig úgy hívott: kiscsávó – mondta Tamás.

Papp Gyula billentyűs-dalszerző, az Újszínház zenei vezetője is mesélt.

– Nagyon közel álltunk egymáshoz, semmi nem tudta megtörni a barátságun­kat, pedig teljesen másik térfélen álltunk minden szempontbó­l. Nagyon szeretni való ember volt. Beszélgete­k vele, mert ő nem volt hívő. Miután meghalt, kérdeztem tőle, hogy most mit szólsz, hogy mégiscsak… Válaszol. Még mindig szeret – mondta a zenész, hangján érezhető volt, meleg szívvel gondol barátjára.

Ismét politikai a választáso­n. Csapatom pályára lép Schmuck Andor, is van, mind a nyolc körzetben ugyanis indul az V. kerületi polgármest­er-választáso­n. indítunk képviselőj­elölteket is. A politikusn­ak Az általunk indított előválaszt­ást csupán egy programpon­tja megnyertük, szombattól van, ezért viszont képes pedig elindul az aláírásgyű­jtés a végletekig elmenni. Bár csapata és a kampányunk – mondta költségvet­ése a kampányra Schmuck, aki csekély pénzből alig 100 ezer forint, ő bízik igyekszik lehozni a kampányt. abban, hogy így is – Mondhatni sufnitunin­gban győzni tud. dolgozunk,

Andor decemberbe­n a minap én adott be javaslatot plakátolta­m. Kampányunk a pártoknak, költségvet­ése amelyben arra kérte aligha üti meg a 100 őket, a kerület azon ezer forintot. Nekem 10 milliárd forintnyi nem a polgármest­eri bevételébő­l, ami ingatlanha­sznosításo­kból pozíció a fontos, hanem hogy valamilyen és a parkolások­ból módon az általunk

Schmuck Andor folyik be, a felét kitűzött egyetlen

az V. kerületben fordítsák a kerület lakóinak programpon­tunk

méreti meg magát jólétére. meg tudjon valósulni a következő

– Sajnos egyik párt választáso­n – hangsúlyoz­ta. sem mutatott ezen A kerületben jelenleg kérésem felé érdeklődés­t, pedig a Fidesz színeiben Szentgyörg­yvölgyi azt hittem, a tagjaiknak Péter a polgármest­er, lesz annyi eszük. Ezért döntöttünk aki idén is indult. Az a csapatomma­l úgy, hogy előválaszt­ást azonban Juhász megalakítj­uk a Miénk a Belváros Péter, az egykori Együtt nevű Egyesülete­t és elindulunk párt elnöke nyerte.

 ?? ?? Indul
Indul
 ?? ?? Emlék
A legendás zenész, Török Ádám egy évvel ezelőtt hunyt el, tárlat emlékeztet rá
Emlék A legendás zenész, Török Ádám egy évvel ezelőtt hunyt el, tárlat emlékeztet rá
 ?? ?? Ereklye Takács Tamás a furulya előtt, amit Baksa-Sós János készített Ádámnak
Ereklye Takács Tamás a furulya előtt, amit Baksa-Sós János készített Ádámnak
 ?? ?? Barát Papp Gyula ma is „beszélget” néhai barátjával
Barát Papp Gyula ma is „beszélget” néhai barátjával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary