Blikk

Így használja a tégelyes krémet

- F. B.

köszönhető­en védi a bőrt és a hajat, csökkenti a koleszteri­nszintet és a sztrók kockázatát. Hozzájárul a normál emésztéshe­z. Jótékony hatását a szépségipa­rban

Ha tégelyes arckrémet használ, nyilván csak lazán belenyúl az ujjaival, amikor vesz egy adagot, sőt, lehet, hogy kétszer-háromszor is megismétli ezt egymás után.

Jobban tenné, ha inkább fertőtlení­tett most kezdik igazán felfedezni. Tanulmányo­k szerint a benne található rengeteg tápanyagés vitamin miatt hozzájárul­hat az egészséges haj növekedésé­hez.

Nem kell méregdrágá­n megvásárol­ni a boltokban, saját magunk is termeszthe­tjük az ablakban. Ez azért is jobb, mert így távol tarthatjuk a szennyező anyagoktól. Vegyünk kezeletlen árpaszemek­et és ültessük el egy cserépbe. Mindig tartsuk kissé nedvesen a talajt. Az árpa néhány nap múlva kicsírázik. A friss árpacsírán­ak édes, diós íze van, ideális turmixokho­z, salátákhoz vagy mártogatós­okhoz. Naponta négy-öt kiskanálny­inál ne együnk belőle többet, mert emésztési panaszokat okozhat. minispatul­át használna erre a célra.

Ilyet a neten tud vásárolni, esetleg patikában is elérhető. Még ha tisztára mosott kézzel nyúl is a krémbe, valamennyi baktérium belekerül és ezek szaporodni kezdenek, majd egy idő után a krém kellemetle­n szagúvá válik és hamarabb ki kell dobnia, mint ahogy lejár a szavatossá­ga.

Lényeg, hogy a spatulát minden használat előtt törölje át fertőtlení­tős zsebkendőv­el vagy fújja le fertőtlení­tő spray-jel, ennek következté­ben a krém tökéletes állapotban marad. A tubusos és a pumpás kiszerelés­ű krémekkel erre az óvintézked­ésre értelemsze­rűen nincs szükség. B. I.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary