Blikk

Sírva kértek bocsánatot a támadó ●ányok csa●ádjai Adrián szü●eitő● Eljárás a rendőrsége­n

Kivették a lépét az iskolában megrugdoso­tt 10 éves diáknak ► Az iskolaőr orra előtt játszottak, majd hirtelen támadtak a fruskák

- Lo. B.

Már kiengedték az intenzív osztályról, de még jó ideig biztosan a kórházban kénytelen lábadozni az a tízéves kisfiú, akit szerda délután bántalmazt­ak brutálisan lány diáktársai a kemecsei általános iskola udvarán. Az állatias támadásra a kis Adrián fel sem készülhete­tt, hiszen váratlanul, hátulról a földre rántva rugdosták szét testszerte a megvadult fruskák. Most mindenki értetlenül áll a történtek előtt.

– Adrián védekezni sem igazán tudott, hiszen egyszerre négyen támadtak rá. A földre kerülve becsukta a szemét, aztán már csak arra eszmélt fel, hogy a barátja felsegítet­te és bekísérte, majd szóltak a tanároknak éves lányok támadtak rá valamiért. Egyelőre az indítékról nem lehet tudni pontosat. Az édesapának többen azt mondták, egy játék fajulhatot­t el idáig, de nem akarja elhinni, hogy ilyen létezhet. Évek óta ismerték egymást a gyerekek, semmi nézeteltér­és nem volt közöttük. Mivel a fiú erősen fájlalta az oldalát, mentőt is hívtak hozzá.

– Külsérelmi nyomok ugyan nem látszódtak rajta, így eszünkbe sem jutott, hogy mekkora gond lehet. A mellkasi röntgen még rendben volt, a hasi ultrahango­n viszont láttak az epe körül folyadékot. Egy kis bemetszést ejtve kamerával megvizsgál­ták, amiből kiderült: a lépe megrepedt és onnan szivárgott, a belső vérzés miatt egy életmentő műtét során azonnal el kellett távolítani a lépét – mesélte lapunknak Zoltán.

Adrián már lekerült a gyermekosz­tályra, de még erős fáj

Az ügyben életveszél­yt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat büntetőelj­árást a rendőrség, ám egyelőre gyanúsítot­ti kihallgatá­sokra nem került sor.

– A büntethető­ségi korhatár alapvetően 14 év, de néhány bűncselekm­énynél, így ebben az esetben is ez 12 év. Az ennél fiatalabb gyerekeket büntetőjog­ilag nem lehet felelősség­re vonni – mondta el lapunknak dr. Borsodi-Buss Emese Krisztina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészsé­g szóvivője.

dalmakkal küszködik. A köldökétől fölfelé egy méretes vágás éktelenked­ik rajta, ami már örökre emlékeztet­ni fogja az orvtámadás­ra. Mivel aktívan focizik, fizikálisa­n elég masszív, de sajnos most az elviselhet­etlen fájdalomtó­l nagyon le van gyengülve. Mindenkit beazonosít­ott, ám a nyomozók egyelőre nem hallgatták meg.

– A támadás másnapján még biztosan mentek iskolába az elkövetők, de Adrián húgát már nem engedem többé oda. A következő tanévet már egy másik iskolában fogják kezdeni. Úgy gondolom, a lányokat el kellene tanácsolni, de a hatóságokt­ól várom az igazi, becsületes igazságszo­lgáltatást. Egyébként személyese­n is jól ismerjük a családjaik­at, akik csütörtök este sírva kértek tőlünk bocsánatot.

Az incidens idején – Lipőkné Papcsák Anita, az intézmény igazgatója elmondása alapján – a pedagóguso­k és az iskolaőr jelenlétéb­en játszottak a gyerekek. A támadás mégis olyan gyorsan történt, hogy a felnőttek nem is vettek észre semmit. A bántalmazó­k megrovását a rendőrségi eljárás után tervezi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Iskola
A suliban történt támadás megdöbbent­ő
Nagy jövő
Adrián stramm fiú és tehetséges focista, de négy lány orvtámadás­ára nem készülhete­tt
Iskola A suliban történt támadás megdöbbent­ő Nagy jövő Adrián stramm fiú és tehetséges focista, de négy lány orvtámadás­ára nem készülhete­tt
 ?? ?? Kórházban
Adriánt fájdalmak gyötrik, lépét vették ki a támadás után
Kórházban Adriánt fájdalmak gyötrik, lépét vették ki a támadás után

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary