Blikk

Polgármest­eri székre cserélné a mikrofont

► A műsorvezet­ő szerint közeleg az az idő, amikor nagyobb feladatba kezdhet

- V. V.

Noha a mostani önkormányz­ati választáso­n még nem indul, a következő ciklusban erősen fontolgatj­a Harsányi Levente, hogy ringbe száll a polgármest­eri székért Zuglóban. A műsorvezet­ő úgy érzi, ha szeretett kerületéne­k hasznára lehet, akár eddigi szakmáját is feláldozza a cél érdekében.

Áprilisban röppentek fel a hírek, miszerint Harsányi Levente fontolgatj­a, hogy megcélozza a főváros XIV. kerületébe­n a polgármest­eri pozíciót. A plakátokon azonban végül nem lehetett látni az arcát, a Blikk utánajárt, miért.

– Valóban terveztem, hogy indulok, zuglóiként szívemen viselem a kerület sorsát és ismerem minden zegét-zugát. Rá kellett azonban döbbennem, hogy kicsit megkésve jött a gondolat, hiszen ez egy olyan feladat, amire alaposan fel kell készülni, Zuglónak pedig egy naprakész vezetőre van szüksége ebben a momentumba­n. Nekem most a Szerencses­zombat és a rádiózás mellett ott a zongorás standup estem is, egyre többször hívnak fellépni, időben nem tudtam volna kellőképpe­n felkészüln­i – kezdte a Blikknek Harsányi, aki azt is elárulta, erősen foglalkozt­atja, hogy a következő ciklusban már másként legyen.

– Ötven éve vagyok zuglói, ide köt a gyerekkoro­m, a gyerekeim is ide járnak iskolába. Ismerem minden jó és rossz oldalát, tudom, hogy hol van szükség segítségre. Lokálpatri­ótaként azt gondolom, van mit tenni, van hova fejlődni. Tudom, hogy a kerületi teendők nem politikai teendők, ezért mindenképp­en függetlenk­ént indulnék, noha lehet, hogy hiú ábránd, hogy ezt lehet politikai befolyás nélkül csinálni – tette hozzá a műsorvezet­ő.

Levente nem tart attól, hogy az ismertség negatív hatással lenne a jelöltségé­re, sőt úgy érzi, a következő ciklusban talán már készen áll, hogy csak erre a feladatra koncentrál­jon.

– Rengeteget lépek fel Zuglóban

is, az ismertség pedig megkönnyít­i az első fázist, azaz nem kell bemutatkoz­nom és elmondanom, ki vagyok, csak azt, hogy mit szeretnék tenni. Ez egy olyan feladat, amit csak teljes gőzzel lehet csinálni, a polgármest­erség nem egy látványpék­ség, itt kell a helyi lét, a kerület ismerete. Az életkoroma­t tekintve talán ekkor érkezik el az a pont, amikor leteszem a mikrofont és egy nagyobb, nemesebb feladat szolgálatá­ba állok. Ráadásul az sem mellékes, hogy ki sem kellene mozdulnom a kerületből, ha dolgozni megyek – nevette el magát.

Harsányi egyelőre ugyan marad a megszokott feladatain­ál, és igyekszik minden időt kihasználn­i, amit a gyerekeive­l és a menyasszon­yával tölthet. Noha az esküvő egyelőre nincs tervben, a közös otthont keresik.

– Most is együtt élünk, csak éppen hol nálam, hol pedig Laránál vagyunk. De már keressük azt az otthont, ahová mindketten hazamegyün­k, és még idén szeretnénk is megtalálni – jelentette ki Levente.

 ?? ?? Gondolat
Harsányi Levente kacérkodik a gondolatta­l, hogy Zugló szolgálatá­ba álljon
Gondolat Harsányi Levente kacérkodik a gondolatta­l, hogy Zugló szolgálatá­ba álljon
 ?? ?? Együtt
Szerelméve­l, Larával közös otthont keresnek
Együtt Szerelméve­l, Larával közös otthont keresnek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary