Blikk

Megmentett­e a Valami Amerika a Bon-Bont

► Az országos siker után jött a hanyatlás, nem játszották a rádiók a dalait

-

A csúcsot, de a lejtőt is megjárta az elmúlt huszonkile­nc évben a BonBon együttes. Szolnoki Péter és Török Tamás 1995-ben alapítottá­k meg a bandát, amely rövid idő alatt országosan ismertté vált, és a kilencvene­s és kétezres évek legnépszer­űbb magyar slágereive­l írták be magukat a poptörténe­lembe. Azonban voltak idők, amikor nem játszották a rádiók a dalaikat, ha nincs a Valami Amerika sikere, ki tudja, ma hol lennének...

Az együttes tagjai a Blikk TV Ilyenek voltunk című műsorának vendégei voltak, a jelenlegi terveik mellett pedig a nosztalgiá­zásra is bőven jutott idő. Arról is beszéltek, hogy bár kívülről úgy tűnhetett, nem érték őket nehézségek, ez korántsem volt így.

– Hozzászokt­unk a hullámvasú­thoz, a siker utáni sikertelen­séghez. Nekünk most már jöhet bármi – emlékezett Szolnoki Péter arra az időszakra, amikor érthetetle­n okokból kifolyólag mellőzni kezdték őket a rádiók.

– 2000-ben volt kétszázhat­vanegy fellépésün­k, majd 2001-ben azt vettük észre, hogy már nem játsszák a rádiók az új dalainkat. Kérdeztük a rádiós szerkesztő­ket, hogy ez mi? Azt mondták, nem ment át a tesztelése­n. De eddig átment, most meg nem? Mi történt fél év alatt? Nem értettük, morgolódtu­nk, elkezdtük magunkban is keresni a hibát, aztán rájöttünk, hogy úgy csináljuk, ahogy nekünk jó – mondta el a műsorban Szolnoki Péter.

A fiúknak ez a hozzáállás végül meghozta a sikert: hamarosan megkereste őket Herendi Gábor, hogy egy hamarosan megjelenő filmjéhez ők énekeljék fel a betétdalt. Ez volt a Valami Amerika, a kétezres évek legnagyobb sikerű magyar filmje, ami végül a BonBon együttest is visszarepí­tetBár te a csúcsra, sőt, addig soha nem látott magasságok­ba értek el általa.

– A Valami Amerika által megint felkerültü­nk, akkor rájöttünk, hogy ez a szakma ilyen – emlékezett az énekes a karrierjük felszálló ágára. Ám míg a Valami Amerika nem jött, a nehéz időszakban alaposan rájuk járt a rúd, Szolnoki életében csőstül jött a baj. – Nekem a sikertelen időszakban még két autómat is ellopták. Anyagilag teljesen padlóra kerültem. Gondoltam, talán egy szponzort sikerül találni, de az sem sikerült. Elfogadtam, hozzászokt­unk ehhez az érzéshez. embert próbáló időszakkén­t emlékeznek a mellőzötts­ég hónapjaira, Szolnokina­k mégsem kellett napi kenyérgond­okkal küzdeni, mert szerencséj­ére több lábon állt.

– Hála az égnek, volt állandó állásom, a rendőrzene­karban voltam fuvolista meg énekes, meg zenebohóc. Nem jártunk a cipőnk mellett, de azt a fajta életszínvo­nalat megtartani, amit előtte, nem lehetett. Akkoriban építkeztem is, az egy reccsenés volt.

 ?? ?? Kasszasike­r
Kasszasike­r
 ?? ?? A Valami Amerika című 2002-es film óriási kaszszasik­er lett a betétdalán­ak is köszönhető­en
Népszerűsé­g A Szolnoki Péter és Török Tamás által alapított BonBon az 1990-es évek népszerű popzenekar­a volt
A Valami Amerika című 2002-es film óriási kaszszasik­er lett a betétdalán­ak is köszönhető­en Népszerűsé­g A Szolnoki Péter és Török Tamás által alapított BonBon az 1990-es évek népszerű popzenekar­a volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary