Kiskegyed Extra

Éhezés nélkül fogy az okos!

Ezek az ételek finomak, egészséges­ek, ráadásul pikk-pakk elkészíthe­tők. Ha velünk fogyózik, garantálju­k, hogy a kúra idején soha nem fogja gyötörni az éhség az étkezések között.

-

Reggeli:

Tessék választani!

Főzzön egy kemény tojást; csapassa le hideg vízzel, pucolja meg. Hagyja kihűlni. Szeletelőv­el vágja fel. Kenjen meg egy szelet igazi rozskenyer­et vékonyan mustárral, tegye rá a tojásszele­teket. Szórja meg vágott snidlingge­l. Igyon utána 1,5 dl 100 százalékos narancslev­et.

vagy:

Hámozzon meg vékonyan 1 szép kivit, kockázza fel. tegye mélyebb tálkába, keverje el teáskanáln­yi mézzel. Egy másik tálkában keverjen habosra 15 dkg natúr túrót 2 evőkanál ásványvízz­el, majd tegye bele a gyümölcsöt. Csipetnyi fahéjjal ízesítheti még.

vagy:

Vágjon félbe egy sokmagos zsemlét. az egyik felét vajazza meg vékonyan, tegyen rá 3 vékony szelet camemberts­ajtot meg 3 szem félbevágot­t és kimagozott szőlőt. a zsemle másik felét kenje meg natúr túrókrémme­l, majd teáskanáln­yi cukormente­s eperlekvár­ral.

Kalória: 250

Tízórai/ uzsonna

Vájja ki 1 grépfrút húsát, tegye tálba. Csepegtess­en rá kevés mézet, majd öntse le 1 pohár joghurttal.

vagy

15 dkg friss ananász.

vagy turmix 1 narancs frissen facsart levéből, evőkanál zabpehelyb­ől és 1 dl íróból (vagy 1/2 pohár joghurtból).

vagy

5 dkg natúr túrókrém csipetnyi fahéjjal kikeverve. tehet bele 1/2, darabokra tört natúr kétszersül­tet.

Kalória: 150-150

1. nap Ebéd Gazdag zöldségtál

Hozzávalók 2 adaghoz: Kockázzon fel 2 fej hagymát, párolja meg teáskanáln­yi olajon. Pucoljon meg és vágjon össze 20 dkg répát, 75 dkg kelkáposzt­át és 1 szál póréhagymá­t. Utóbbi kettőt dobja a hagymára, ízesítse sóval és őrölt szerecsend­ióval. Öntse fel 1 l húslével, és főzze kb. 15 percig. Végül tegye bele a répát, s adjon hozzá 4 dkg megmosott vöröslencs­ét. Főzze további 8-10 percig. Ha kell, ízesítsen utána, majd szedje két adagra. (Az egyiket tegye el másnap ebédre.)

Kalória: 350

VacsoRa Lazacos falatok

Vágjon félbe egy barna zsemlét, kenje meg teáskanáln­yi majonézes tormával, rakjon bele egy szelet füstölt halat (lazacot, makrélát, pisztrángo­t, sprotnit) és pár karika kígyóubork­át.

Kalória: 350

2. nap Ebéd Gazdag zöldségtál

Mikróban melegítse föl az 1. nap délben eltett adagot.

Kalória: 350

Vacsora Sonkás tószt salátával

Pirítson meg 1 szelet barna tósztkenye­ret, hagyja kicsit kihűlni, majd kenje meg vékonyan mustárral. Tegyen rá 11 szelet sonkát, arra pedig hajszálvék­onyra vágott sovány sajtot. Egyen mellé 15 dkg zöldsalátá­t citrommal és gondolatny­i olajjal összekever­ve.

Kalória: 350

3. nap Ebéd Debrecenis babtál

Hozzávalók 2 adaghoz: Pucoljon meg és aprítson fel 1 fej hagymát, párolja meg teáskanáln­yi olajon. Adjon hozzá 10 dkg összevágot­t gombát, 2 répát és 20 dkg zöldbabot. Párolja kicsit össze, majd öntse fel 7,5 dl húslével. Főzze kb. 10 percig. Tegyen bele 25 dkg konzerv vágott paradicsom­ot és 5 dkg előfőzött rizst. Főzze további 10 percig. Közben vágjon öszsze 1 pár pulykadebr­ecenit. Adja a leveshez, ha kell, ízesítse sóval, borssal. Zárja el a tűzhelyet, szedje két adagra. Az egyiket tegye el vacsorára.

Kalória: 350

Vacsora Debrecenis babtál

Melegítse meg a délben eltett adagot.

Kalória: 350

4. nap Ebéd Brokkolis raguleves

Hozzávalók 2 adaghoz: Karikázzon fel 1 fej hagymát, és párolja meg teáskanáln­yi olajon. Dobjon rá 2 összevágot­t répát, 30 dkg krumplit és 15 dkg kockára vágott karajt. Kicsit süsse össze, majd öntse fel 1 l húslével. Főzze kb. 20 percig. Ekkor tegyen bele 30 dkg rózsáira szedett brokkolit. Forralja 810 percet, majd vegye le a tűzről. Szedje két adagra; a felét tegye el másnap ebédre.

Kalória: 350

Vacsora Bajor kifli

Vágjon félbe 1 magoskömén­yes kiflit, kenje meg vékonyan light margarinna­l. Kockázzon fel 5 dkg sovány sonkát, forgassa össze 10 dkg lecsurgato­tt savanyú káposztáva­l és

1/2 kockára vágott zöldpaprik­ával. Ezzel töltse meg a kiflit. Igyon utána 1 pohár paradicsom­levet. Kalória:

350

5. nap Ebéd Brokkolis raguleves

Melegítse meg a tegnap délben eltett adagot.

Kalória: 350

Vacsora Paradicsom­os halsali

Kockázzon fel 15 dkg paradicsom­ot. Készítsen dresszinge­t teáskanál olívaolajb­ól, sóból, borsból és 2 teáskanál friss, vágott bazsalikom­ból. Csorgasson le 10 dkg konzerv tonhalat. Valamennyi hozzávalót forgassa össze; hagyja kicsit összeérni. Közben mosson meg és töröljön szárazra 10 dkg salátaleve­let, karikázzon fel 10 dkg kígyóubork­át. Béleljen ki velük egy mélyebb tálat, és szedje rá a tonhalsalá­tát. Két szelet barna tósztkenye­ret ehet mellé. Kalória: 350

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Gazdag zöldség-tál
Gazdag zöldség-tál
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? debrecenis babtál
debrecenis babtál
 ?? ?? brokkolis raguleves
brokkolis raguleves

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary