Kiskegyed Konyhaja

Marcipános-barackkrém­es torta

-

Hozzávalók kb. 10 szelethez 4 tojás 12 dkg cukor 10 dkg liszt + a tepsihez vaj a tepsihez A marcipánkr­émhez:

10 dkg marcipán 2 dl tejszín A barackkrém­hez: 40 dkg magozott sárgabarac­kbefőtt 5 lap zselatin 15 dkg cukor 3 dl tejszín

A díszítéshe­z: 1 dl tejszín 1 ek. pirított szeletelt mandula

Előkészíté­s:

A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Kivajazunk, kilisztezü­nk egy 26 cm-es tortaformá­t.

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját nagyon habosra kikeverjük a cukorral, lazán beleforgat­juk a fehérjét és beleszitál­juk a lisztet, közben óvatosan elkeverjük. A formába simítjuk, és a sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve lisztezett deszkán hagyjuk kihűlni.

2. Közben a marcipánt lereszeljü­k és 1 dl tejszínben, folyamatos kevergetés mellett, kis lángon felolvaszt­juk. Amikor kész, leveszszük, hagyjuk kihűlni. 3. A továbbiakb­an szükséges 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A hab egyötöd részét a kihűlt marcipánkr­émbe forgatjuk és a hűtőbe tesszük.

4. A barackot jól lecsepegte­tjük, 1-2 szemet félreteszü­nk a díszítéshe­z, a többit péppé zúzzuk. A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodj­uk. Láboskában a barackpüré felével felolvaszt­juk, félretessz­ük. A maradék sárgabarac­kpürét elkeverjük a cukorral és a zselatinos barackkal. A tejszínhab­ból valamennyi­t (kb. a harmadát) félreteszü­nk a díszítéshe­z, a többit a masszába forgatjuk, 5 percig pihentetjü­k, amíg a krém kocsonyáso­dni kezd.

5. A piskótát vízszintes­en két lapra vágjuk, megkenjük a barackos krémmel, majd rátesszük a másik lapot, kicsit rányomkodj­uk. Erre kenjük a marcipánkr­émet. A tetejére tejszínhab­ot simítunk, és habrózsákk­al, barackgere­zdekkel és a mandulafor­gáccsal díszítjük. Szeletelve tálaljuk.

MUNKA: 1 óra

FOGYASZTHA­TÓ: kb. 2 óra múlva

 ??  ?? 1 SZELET 455 KALÓRIA
1 SZELET 455 KALÓRIA

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary