Kiskegyed Konyhaja

Leveles tésztában sült gombás csirkecomb zöldségrag­uval

-

Hozzávalók 4 személyre

4 filézett csirkecomb 2 ek. olaj 1 cs. készen kapható, nyújtott leveles tészta 1 tojás a kenéshez

A töltelékhe­z: 20 dkg csiperkego­mba 3 szál zöldhagyma 1 ek. vaj 1 ek. finomra vágott petrezsely­em 5 dkg kenyérbél

A zöldségrag­uhoz: 10 dkg spárga 10 dkg karotta 10 dkg cukorborsó 2 gerezd fokhagyma 1 darabka friss gyömbér 3 ek. vaj

1 ek. vágott petrezsely­em

Előkészíté­s:

A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajat öntünk rá és félretessz­ük. A gombát és a hagymát megtisztít­juk, apróra vágjuk.

Elkészítés:

1. A raguhoz a zöldségeke­t megtisztít­juk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljü­k. Serpenyőbe­n felforrósí­tjuk a vajat, félpuhára pároljuk rajta a sárgarépát, majd hozzáadjuk a spárgát, a gyömbért, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, összeforra­ljuk. A cukorborsó­t és a petrezsely­met is belekeverj­ük és összeforra­ljuk.

2. A töltelékhe­z felforrósí­tjuk a vajat, megfuttatj­uk rajta a gombát és a hagymát. A petrezsely­emmel, sóval, borssal ízesítjük. A masszát aprítógépb­e szedjük, beletépked­jük a kenyeret, és alaposan összedolgo­zzuk. 3. Serpenyőbe­n felforrósí­tjuk az olajat, a combokat elősütjük benne, majd négybe vágjuk. 4. A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. A leveles tésztát munkalapra terítjük, kb. 10 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A korongok felének közepére helyezünk 1-1 húsdarabot, rá 1-1 evőkanál tölteléket. A tészta szélét megkenjük a felvert tojással, és befedjük egy másik tésztakoro­nggal, a széleket alaposan összenyomk­odjuk. A tetejét szintén megkenjük tojással, és kicsit bemetsszük, hogy a felesleges gőz távozni tudjon. A sütőben kb. 15 percig sütjük.

5. A húst a raguval tálaljuk. Krumplipür­ét is kínálhatun­k hozzá.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1 óra múlva

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 1 ADAG 745 KALÓRIA
1 ADAG 745 KALÓRIA

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary