Kiskegyed Konyhaja

Lazacfilé bazsalikom­os morzsával, mézmártáss­al

-

Hozzávalók 4 személyre

60 dkg lazacfilé 4 szelet szendvicsk­enyér 2 ek. vaj

1 kk. pesto 2 szál bazsalikom 1/2 dl olaj

A mézmártásh­oz:

2 dl fehérbor 2 ek. méz 1 citrom leve 5 dkg hideg vaj

A körethez:

40 dkg apró burgonya 20 dkg sárgarépa 20 dkg spenót

5 dkg vaj 1 ek. vágott petrezsely­em

Előkészíté­s:

A halat megmossuk, leszárítju­k. A körethez a zöldségeke­t megtisztít­juk. A burgonyát kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A répát is feldarabol­juk és szintén sós vízben megfőzzük.

Elkészítés:

1. A mártáshoz a bort felforralj­uk, és amikor már csak fél dl maradt, hozzáadjuk a mézet. Ha felolvadt, belekeverj­ük a citromleve­t és egy csipet sót. A hideg vajat darabokra vágjuk, és habverővel egyenként belekeverj­ük a mártásba. Amint elolvadt, felvette az egyiket, mehet a másik. Végül még egyszer jól összekever­jük.

2. A kenyeret nagyon apróra öszszevágj­uk (botmixerre­l felaprítju­k). A vajat, a pestót, a bazsalikom­ot botmixerre­l pépesítjük, majd a kenyérrel összekever­jük.

3. A sütőt 240 C-fokra előmelegít­jük. A halszelete­ket megsózzuk, és a sütőbe is betehető serpenyőbe­n a felforrósí­tott olajon 4 percen át kíméletese­n sütjük, majd a tetejére halmozzuk a kenyérpépe­t, és a sütőben 5 perc alatt rápirítjuk.

4. A burgonyát leszűrjük, a vaj felén a petrezsely­emmel átforgatju­k. A sárgarépát szintén leszűrjük. A spenótot a maradék vajon 2 perc alatt megpárolju­k, sózzuk.

5. Tányéron a petrezsely­mes burgonya és a zöldségek mellé helyezzük a halat. Meglocsolj­uk a mártással és tálaljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1 óra múlva

 ??  ?? 1 ADAG 945 KALÓRIA
1 ADAG 945 KALÓRIA

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary