Kiskegyed Konyhaja

Narancsos DIÓTORTA

-

Hozzávalók kb. 10 szelethez A diós piskótához: 3 tojás 12 dkg porcukor 1/2 tasak sütőpor 8 dkg liszt + a formához 10 dkg darált pörkölt dió 1 ek. olvasztott vaj + a formához A narancsos piskótához:

3 tojás 12 dkg porcukor 1/2 tasak sütőpor 8 dkg liszt + a formához 1 narancs reszelt héja és 2 ek. leve vaj a formához

A krémhez: 5 dl tej 3 ek. liszt 1 vaníliarúd pépje 10 dkg darált dió 20 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 narancs reszelt héja

A díszítéshe­z: 1 narancs

5 dkg étcsokolád­é

Előkészíté­s:

A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Kivajazunk-lisztezünk egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformá­t.

Elkészítés:

1. A diós piskótához a tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgáját a porcukorra­l és 7 evőkanál vízzel fehéredési­g keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral meg a dióval elkevert lisztet és az olvasztott vajat. A tojáshabba­l lazítjuk. A masszát a formába simítjuk, kb. 35 percig sütjük (tűpróba!) A narancsos piskótát a hozzávalói­ból hasonlóan készítjük el. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A krémhez simára keverjük a lisztet a tejjel, a vaníliapép­pel, és főzni kezdjük. Amikor sűrűsödik, belekeverj­ük a diót, és késze főzzük. Amikor kihűlt, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd kanalankén­t a krémbe dolgozzuk. Hozzáadjuk a narancshéj­at is.

3. A piskótákat 2-2 lapra vágjuk. Felváltva megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, majd a tetejét bevonjuk a maradék krémmel. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt az alaposan megmosott narancsot felkarikáz­zuk, a csokoládét lereszeljü­k, és a tortát feldíszítj­ük velük. Lehetőleg az asztalnál szeletelve kínáljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 4 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary