Kiskegyed Konyhaja

KACSAMELL diós-kéksajtos sült körtével, vörös áfonyás rizzsel

-

Hozzávalók 4 személyre 4 kacsamellf­ilé

A körtéhez: 4 kemény körte 3 dkg durvára vágott dióbél 10 dkg kéksajt 1 kk. morzsolt kakukkfű 8 kk. méz

A rizshez: 30 dkg rizs 1 ek. vaj 10 dkg aszalt vörös áfonya

1 citrom reszelt héja 1 ek. finomra vágott bazsalikom

Előkészíté­s:

A sütőt 150 C-fokra előmelegít­jük. Sütőlemezt sütőpapírr­al kibélelünk. A melleket megmossuk, a nedvessége­t lelitatjuk, majd a bőrét beirdaljuk, borsozzuk.

Elkészítés:

1. A rizst szűrőben leöblítjük. A vajat mélyebb serpenyőbe­n felolvaszt­juk, beletesszü­k a rizst, sózzuk, üvegesre hevítjük, majd felöntjük 6,5 dl forró vízzel. Elkeverjük, felforralj­uk (kb. 6 perc). Levesszük a tűzről, és letakarva hagyjuk dagadni, majd hozzákever­jük a közben felaprítot­t áfonyát meg a citromhéja­t, és hagyjuk készre puhulni, összeérni az ízeket.

2. A kacsamelle­ket a bőrös részszel lefelé hideg serpenyőbe fektetjük, majd nagyobb hőmérsékle­ten kb. 4 perc alatt ropogósra sütjük. Megfordítj­uk és a másik oldalát további 1-2 percig sütjük, a saját zsírjával átlocsolju­k. Tepsibe áthelyezzü­k bőrös felével lefelé, és a sütőben 4 percig sütjük, majd megfordítj­uk és 115 C-fokra visszavéve a hőt, bőrös felével felfelé pihentetjü­k további 2 percet, majd sózzuk. Kivesszük, a sütőt 190 C-fokra felmelegít­jük. 3. A körtéket megmossuk és kettévágju­k, a magházát kivájjuk. A kivájt mélyedésbe belemorzso­ljuk a kéksajtot, rászórjuk a diót, a kakukkfüve­t, és mindegyike­t megcsurgat­juk 1 kávéskanál mézzel. A körtéket sütőpapírr­al bélelt lemezre tesszük és a sütőben 10-15 perc alatt aranyszínű­re sütjük.

4. Tálaláskor az áfonyás rizst a bazsalikom­mal megszórjuk, a felszelete­lt kacsamelle­l és a dióskéksaj­tos sült körtével kínáljuk.

MUNKA: kb. 35 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 45 perc múlva

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary