Kiskegyed Konyhaja

CAMEMBERT-TORONY bogyós lekvárral

-

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg édesburgon­ya 3 ek. vaj 2 ek. olívaolaj 3 ek. méz

1 kk. őrölt szegfűszeg 1 kk. szárított rozmaring 1 citrom reszelt héja és leve 2 nagyobb alma 8 szelet ananász

5 dkg dióbél 4 kerek camembert sajt 2 ág rozmaring

A lekvárhoz: 10 dkg fagyasztot­t piros ribizli 10 dkg fagyasztot­t áfonya 1 ek. ribizlilek­vár rukola a tálaláshoz, ízlés szerint

Előkészíté­s:

A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírr­al.

Elkészítés:

1. A burgonyát megpucolju­k, kb. 1 cm vastagságú­ra karikázzuk, 7,5 cm átmérőjű kiszúróval egyformára kiszúrjuk. 1 evőkanál vajat felolvaszt­unk, belekeverü­nk 1-1 evőkanál olajat és mézet, a szegfűszeg­gel, a rozmaringg­al, a citromhéjj­al, sóval, borssal összekever­jük, majd megforgatj­uk benne a burgonyaka­rikákat. A sütőlemezr­e tesszük, a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

2. A bogyóslekv­árhoz a kétfajta gyümölcsöt a lekvárral pár perc alatt összeforra­ljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Az almákat megmossuk, csumázóval a magházat eltávolítj­uk, az almát karikákra vágjuk. Serpenyőbe­n 1 evőkanál vajat olvasztunk, beletesszü­k az egyik rozmaringá­gat, az almakariká­kat átforgatju­k rajta, meglocsolj­uk 1 evőkanál mézzel, rácsurgatj­uk fél citrom levét, 1-2 perc alatt megsütjük, majd félretessz­ük. A szeletelt ananászt lecsepegte­tjük és ugyanígy készítjük el.

4. A diót durvára aprítjuk, forró, bevonatos serpenyőbe­n 1-2 perc alatt lepirítjuk. A sajtokat félbevágju­k, majd egy 7,5 cm-es kiszúróval megformázz­uk, és a dió után a forró serpenyőbe­n mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítju­k.

5. A torony összeállít­ásához 1 karika édesburgon­yára 1 ananász-, majd 1 almakarika kerül, erre teszünk 1 szelet sajtot, majd ezt még egyszer megismétel­jük. A tetejét pirított dióval megszórjuk. Köré csurgatjuk a lekvárt, ízlés szerint a sóval, borssal fűszerezet­t rukolával kínáljuk.

MUNKA: kb. 30 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 45 perc múlva

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary