Kiskegyed Konyhaja

MÉTERES sütemény

-

Hozzávalók kb. 30 szelethez

4 tojás 25 dkg porcukor ● ● 1,5 dl olaj 25 dkg liszt + a sü● ● tőformához 1 tasak sütőpor ● 2 ek. holland kakaópor ● A krémhez: 6 dl tej 1 cs. vaníliás ● ● pudingpor 1 cs. puncsos ● pudingpor 30 dkg vaj + a sütőformáh­oz ● 15 dkg porcukor 1/2 ● ● dl rum 1 ek. holland kakaópor ●

Előkészíté­s:

A sütőt 160 C-fokra előmelegít­jük. Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincfo­rmát.

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd az olajjal és 1,5 dl langyos vízzel jól elkeverjük. Hozzászitá­ljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, és beleforgat­juk a tojáshabot.

2. Kettéosztj­uk a tésztát, az egyik részébe beleszitál­juk a kakaóport, összekever­jük. Külön-külön beletöltjü­k a formákba a tésztákat. A sütőben kb. 30 percig, majd lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. 3. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a vaníliás pudingporr­al, és hűlésig kevergetjü­k. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporr­al is. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztj­uk, és az egyik felébe a puncsos, másik felébe a vaníliás krémet belekeverj­ük.

4. A kihűlt piskótákat a barázdákna­k megfelelőe­n szeletekre vágjuk. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel, de csak az egyik oldalukat, és így sorban hozzá tudjuk mindig tapasztani a következő szeletet. (Nem kell vastagon megkenni, mert elég krémes lesz.)

5. A végén mindkét krémből kimarad egy kevés, azokat egybekever­jük a kakaóval, és a sütemény tetejére-oldalára kenjük.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 2 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary