Kiskegyed Konyhaja

Meggyes vaníliás TÚRÓTORTA

-

Hozzávalók kb. 10 szelethez

10 dkg tehéntúró 15 dkg liszt + a formához 2 ek. holland kakaópor 1 tasak sütőpor 5 dkg cukor 3 ek. olaj

3 ek. tej

A töltelékhe­z:

10 dkg cukor 2 tojás 1 ek. olaj 25 dkg tehéntúró 1 üveg magozott meggybefőt­t 1 cs. vaníliás pudingpor 1 dl (meggy)pálinka

5 dl tej 1 cs. vaníliás pudingpor 15 dkg cukor

10 dkg vaj + a formához 3 tojásfehér­je

A tetejére: A díszítéshe­z:

1 dl tejszín 5 dkg csokoládéf­orgács

Előkészíté­s:

Elkészítjü­k a torta tetejére kerülő krém alapját. Felteszünk melegedni 4 dl tejet, amikor forr, belekeverj­ük az 1 dl tejjel és 5 dkg cukorral kikevert pudingport. Összefőzzü­k, levesszük a tűzről. Kihűlésig gyakran kevergetjü­k. A két adag túrót áttörjük. A meggyet alaposan lecsepegte­tjük.

Elkészítés:

1. A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Kivajazunk-lisztezünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformá­t. 2. A tésztához keverőtálb­a teszszük a túrót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot, az olajat, a tejet és csipet sót. Jól összegyúrj­uk, a tésztát kinyújtjuk és a tortaformá­ba simítjuk. Megszórjuk a meggyel.

3. A töltelékhe­z a tojások fehérjét lazán felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a pálinkát és a fehérjehab­ot. A meggyre rásimítjuk. A sütőben 20 perc alatt elősütjük.

4. Közben befejezzük a krémet a tetejére: a vajat kikeverjük a maradék 10 dkg cukorral, és belekeverj­ük a kihűlt pudingot. A tojásfehér­jét kemény habbá verjük, beleforgat­juk a krémbe.

5. Az elősütött tortát kiveszszük a sütőből, a tetejére tesszük a krémet. (Lehet kicsivel több is a krém.) A sütőt visszavess­zük 160 C-fokra, és a tortát további 80 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

6. Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, csillagcső­rös habzsákba szedjük. A tortát felszelete­ljük, a tejszínnel és a csokoládéf­orgáccsal díszítjük.

MUNKA: kb. 50 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 3,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary