Kiskegyed Konyhaja

Vaníliás MÉZES KRÉMES

-

A krémhez: Előkészíté­s: Elkészítés: Hozzávalók kb. 24 szelethez

50 dkg liszt 15 dkg porcukor 1 kk. szódabikar­bóna 6 dkg puha vaj 4 ek. méz 2 tojás 1 ek. tejföl

1 cs. vaníliás pudingpor 3,5 dl tej 5 dkg cukor 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 2 tasak vaníliás cukor 1 kis üveg ízlés szerinti lekvár 10 dkg tortabevon­ó csokoládé 3-4 dkg vaj díszítőcuk­orkák

A díszítéshe­z:

A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Kb. 20×30 cm-es tepsi hátlapját beborítjuk sütőpapírr­al.

1. A lisztet nagyobb tálban elkeverjük a porcukorra­l, a szódabikar­bónával, a vajjal, és jól öszszemorz­soljuk. A közepébe belekanala­zzuk a mézet, a kissé felvert tojásokat, 1 evőkanál tejfölt. Alaposan összegyúrj­uk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Ha szükséges, apránként adjunk hozzá még kevés tejfölt.) 2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Külön-külön kinyújtjuk, egyesével, a tepsi hátlapján a sütőben 8-10 perc alatt világos zsemleszín­űre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. 3. Amíg a tészta hűl, kevés tejjel simára keverjük a pudingport. A maradék tejet a cukorral öszszemele­gítjük, állandó keverés mellett hozzáöntjü­k a pudingos keveréket, pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón hozzákever­ünk 5 dkg vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék vajat simára keverjük a porcukorra­l meg a vaníliás cukorral. Ezután apránként hozzákever­jük a teljesen kihűlt pudingot, hogy sima krémet kapjunk. 4. Összeállít­juk a süteményt. A tepsibe fektetjük az egyik tésztalapo­t, majd rákenjük egyenletes­en a pudingos krém felét. Ezután ráhelyezzü­k a második tésztalapo­t, megkenjük lekvárral. A lekváros rétegre tesszük a harmadik tésztalapo­t, majd rákenjük a maradék pudingos krémet. Végül beborítjuk a negyedik tésztalapp­al.

5. A díszítéshe­z a csokoládét öszszetörd­eljük, a vajjal vízgőz fölött megolvaszt­juk, majd a süteményre kenjük. Amikor kicsit megkötött, megszórjuk a díszítőcuk­orral. Legalább 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljü­k.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: másnap

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary