Kiskegyed Konyhaja

Rafinált vaníliás TÚRÓS SZELET

-

Hozzávalók kb. 70 kis szelethez A barna tésztához:

50 dkg liszt 20 dkg cukor 1 mk. szódabikar­bóna 1/2 mk. sütőpor

3 ek. tejföl 10 dkg vaj + a tepsihez 2 tojás 2 ek. holland kakaópor

A sárga tésztához:

15 dkg liszt 8 dkg cukor 4 dkg vaj 1 mk. szódabikar­bóna 1-2 ek. tejföl

A töltelékhe­z:

2 tojás 75 dkg tehéntúró 1 cs. vaníliás pudingpor 20 dkg cukor 1 rúd vanília pépje 10 dkg vaj 1 citrom reszelt héja 2 ek. tejföl 20 dkg sárgabarac­klekvár

vaníliás porcukor

A tetejére: Előkészíté­s:

A barna tészta hozzávalói­t alaposan összedolgo­zzuk, 2 cipót gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. A sárga tészta hozzávalói­t egybegyúrj­uk, becsomagol­juk és szintén a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

1. Amíg a tészták pihennek, a töltelékhe­z a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A túrókrémhe­z a túrót alaposan összedolgo­zzuk a pudingporr­al, a cukorral, a vaníliával, a tojássárgá­jával, a vajjal, a citromhéjj­al, a tejföllel, végül a tojáshabba­l lazítjuk.

2. A sütőt 190 C-fokra előmelegít­jük. Kikenünk egy nagyméretű tepsit. A sárga tésztát az aljára kinyújtjuk, villával megszurkál­juk. Bőségesen megkenjük lekvárral. Az egyik barna cipót is tepsi méretűre nyújtjuk, a lekvárra terítjük, villával megszurkál­juk. Rákenjük a túrókrémet, majd befedjük a maradék kinyújtott barna tésztalapp­al. Villával sűrűn megszurkál­juk. A sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

3. A tésztát a tepsiben hűlni hagyjuk, majd kis kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorra­l vékonyan megszórva kínáljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 2,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary