Kiskegyed Konyhaja

Csokis-kávés

-

Hozzávalók kb. 10 szelethez

22 dkg liszt 1 kk. sütőpor 3 ek. holland kakaópor 2 tojás 20 dkg cukor 1 dl olaj

1/2 dl tej 1 dl feketekávé

2 dl tejszín (30%-os) 6 ek. cukor 20 dkg étcsokolád­é 2 ek. rum

2 dl tejszín (30%os) 1 tasak habfix 3 ek. porcukor csokoládéc­sillagok

A krémhez: A tetejére: Előkészíté­s:

A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírr­al.

Elkészítés:

1. A piskótához a lisztet a sütőporral és a kakaóval összekever­jük. A tojást a cukorral felverjük, beleöntjük az olajat és a tejet. Jól kikeverjük és lassan hozzáadjuk

PIRAMISTOR­TA

a lisztes keveréket. A tésztát alaposan kidolgozzu­k, majd a langyos kávét is hozzákever­jük. A masszát a tepsibe simítjuk, a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

2. Közben a krémhez a tejszínt a cukorral lassú tűzön összeforra­ljuk, levesszük a tűzhelyről és belekeverj­ük az apróra tördelt csokoládét, megvárjuk, míg felolvad, majd a rummal ízesítjük. Kihűtjük és 1,5 órára hűtőbe tesszük.

3. A tésztát 4 részre vágjuk. Az egyik darab 12, a következő 9, a következő 6, majd 3 cm széles legyen. A krémből 3 evőkanálny­it félreteszü­nk a díszítéshe­z, a többivel összeragas­ztjuk a süteményt. A legnagyobb lapot tesszük alulra, megkenjük krémmel, rátesszük az eggyel kisebb tésztát és így rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyago­k.

4. A tetejére a habot felverjük, a habfixet, a porcukrot és a félretett krémet belekeverj­ük, habzsákba szedjük. A süteményt bevonjuk vele. Csokoládéc­sillagokka­l csinosítju­k, lehűtve szeleteljü­k.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 4 óra múlva

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary