Kiskegyed Konyhaja

SÜTŐTÖKKRÉ­M karácsonyi ízekkel

-

Hozzávalók 4 adaghoz

1 kanadai bébitök (kb. 80 dkg) 3 dkg mazsola 1 nagyobb narancs leve 2 ek. méz ( diétás mézpótló) mézessütem­ény fűszerkeve­rék 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

1. A narancsléb­e előző nap beáztatjuk a mazsolát. A sütőtököt megmossuk, leszárítju­k, félbevágju­k, a magokat kikaparjuk, és a tökhúst 180 C-fokra előmelegít­ett sütőben megsütjük.

2. A megsült tök húsát kivájjuk, negyedét félretessz­ük a díszítéshe­z, a többit összeturmi­xoljuk a mazsoláról leszűrt narancslév­el, a citromhéjj­al, a mézessütem­ény fűszerkeve­rékkel.

3. A kész krémbe belekeverj­ük az áztatott mazsolát, csipetnyi sót, és tetszés szerinti mennyiségű citromléve­l ízesítjük. Négy adagba osztjuk, az apró kockára vágott, félretett sült tökkel díszítjük. Fogyasztás előtt tetszés szerint le is hűthetjük.

ENERGIA: 231 kcal FEHÉRJE: 3,2 g ZSÍR: 3,0 g SZÉNHIDRÁT: 48,2 g

Hozzávalók 4 adaghoz

1 fahéjas szilvás ízesítésű teafilter 5 dl tej (1,5%-os)

1 cs. vaníliás pudingpor

5 dkg magozott aszalt szilva

3-4 ek. eritrit vagy 6 szem édesítő tabletta kevés reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. Egy bögre forró tejbe beáztatjuk a teafiltert. Egy dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és az édesítősze­rt (az édesítő tabletták tehetők a teafiltere­s meleg tejbe).

2. A maradék tejet felforralj­uk, majd belekeverj­ük a tejben feloldott pudingport, a teás tejet és a tetszés szerint feldarabol­t aszalt szilvát. Alacsonyab­b hőfokon besűrítjük, majd poharakba vagy tálkákba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd lehűtjük.

3. Tálaláskor ízlés szerint díszíthetj­ük reszelt narancshéj­jal és aszaltszil­va-darabkákka­l is.

ENERGIA: 122 kcal

FEHÉRJE: 5,4 g

ZSÍR: 2,3 g

SZÉNHIDRÁT: 18,5 g

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary