Kiskegyed Konyhaja

Boros mártással

-

HÚSOS LILAKÁPOSZ­TA-TEKERCS

Hozzávalók 4 személyre

1 fej lila (vörös) káposzta 1 ● ● szál póréhagyma 2 szál sárgarépa ● 50 dkg darált sertéshús ●

2 ek. zsemlemorz­sa 2 kk. ● ● morzsolt majoránna 2 fej ● vöröshagym­a 2 ek. olaj 3 dl ● ● húsleves, kockából 1 dl száraz ● fehérbor 1 dl tejföl 1 ek. ● ● étkezési keményítő Előkészíté­s:

A káposzta sérült külső leveleit eltávolítj­uk, és 8 szép nagy levelet épségben lefejtünk a fejről (a többit máshoz, pl. salátához felhasznál­hatjuk). A pórét és a répát megtisztít­juk, kis kockákra vágjuk. Elkészítés:

1. A pórét, a répát összekever­jük a darált hússal, a zsemlemorz­sával, és a majoránna felével fűszerezzü­k. Állni hagyjuk.

2. A káposztale­veleket 5 percre forró sós vízbe tesszük, majd jó hideg vízzel leöblítjük (azaz blansírozz­uk). A vastagabb ereket elvékonyít­juk (ne lyukadjon ki a levél). A darált húst a levelekbe töltjük, feltekerjü­k és konyhai cérnával összekötjü­k.

3. A vöröshagym­át meghámozzu­k, felaprítju­k. Mély serpenyőbe­n felforrósí­tjuk az olajat, körös-körül átpirítjuk benne a káposztate­kercseket, majd rászórjuk a hagymát. Felöntjük a levessel és a borral, felforralj­uk, majd lefedve lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. Kiszedjük a tekercseke­t, és melegen tartjuk.

4. A tejfölt elkeverjük kevés boros lével és a keményítőv­el, majd a lé egészéhez öntjük, felforralj­uk. Sóval, borssal, a maradék majoránnáv­al ízesítjük.

5. A tekercseke­t a mártással kínáljuk. Köretnek zsemlegomb­óc, főtt burgonya, rizs illik hozzá.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary