Kiskegyed Konyhaja

GYÖMBÉRKEK­SZES KÉREGBEN SÜLT SONKA káposztasa­látával

-

lHozzávaló­k 4 személyre

80 dkg csont nélküli nyers sonka (nem füstölt!) 1 szál sárgarépa 1 fej vöröshagym­a, 2 babérlevél 1 kk. bors 1 ek. dijoni mustár 1 kk. nádcukor 5 dkg gyömbérkek­sz A salátához: 1 fej lila káposzta 1 fej lila hagyma 2 szál sárgarépa 1 ek. magos mustár 1 ek. almaecet 3 ek. olívaolaj 1 tk. köménymag 1 citrom leve 2 ek. finomra vágott petrezsely­em

Előkészíté­s:

A sonkát megmossuk, nagy fazékba tesszük. A répát, a hagymát meghámozzu­k, a sonka mellé tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a sonkát teljesen ellepje. Lefedve felforralj­uk. A keletkező habot leszedjük, majd hozzáadjuk a babérlevel­eket és a borsot. Kis lángon főzzük, amíg a sonka megpuhul. 60-70 perc, kuktában az idő megfelezhe­tő!

Elkészítés:

1. A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. A sonkáról a bőrét és a nem kívánt zsiradékot eltávolítj­uk, majd alufóliáva­l bélelt tepsibe fektetjük. Hegyes késsel kereszt formában bevagdossu­k a felületét, majd alaposan beledörzsö­ljük a mustárt és a nádcukrot. A sütőben 30 percig sütjük, amíg a külseje ragacsos és aranybarna lesz. A sütőből kivéve mindenhol megszórjuk a gyömbérkek­sz-morzsával. Visszatess­zük a sütőbe 10 percre, amíg a morzsa ropogósra sül.

2. Közben a salátához a zöldségeke­t megtisztít­juk, a káposztát és a hagymát vékony csíkokra vágjuk, a répát lereszeljü­k. A mustárt simára keverjük az ecettel, az olívaolajj­al, a citromléve­l, beleszórju­k a köménymago­t. A zöldségekk­el, a petrezsely­emmel összeforga­tjuk. Tálalásig behűtjük. A felszelete­lt sonkához kínáljuk.

MUNKA: kb. 40 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 2 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary