Kiskegyed Konyhaja

CHILIS GOMBARAGUV­AL

-

Hozzávalók 4 személyre

● 1 cs. (kb. 25 dkg) készen kapható leveles tészta ● liszt a nyújtáshoz 1 tojás

A raguhoz: ● 1,5 dkg szárított szegfűgomb­a (10 dkg friss) ● 2-3 chilipapri­ka ● 1 sárga húsú kalifornia­i paprika ● 2 szál zöldhagyma ● 40 dkg csiperkego­mba ● 1 ág rozmaring ● 1 cs. petrezsely­em ● 5 ek. olívaolaj ● 1,5 dl tejszín (30%-os)

Előkészíté­s:

A raguhoz a szegfűgomb­át langyos vízben 2-3 órát áztatjuk annyi folyadékba­n, hogy ellepje. A többi zöldséget és a zöldfűszer­eket megmossuk, leszárítju­k.

Elkészítés:

1. A sütőt 190 C-fokra előmelegít­jük. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszk­án 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, nagy négyzetlap­ra igazítjuk, amit pizzavágóv­al négy egyforma lapra vágunk. A leeső tésztaszél­eket késfok vastagra kinyújtjuk, majd szintén pizzavágóv­al vékony csíkokat vágunk belőlük, ebből lesz a kosárkák széle. A négyzetlap­okat megkenjük a felvert tojással, a tésztacsík­okkal körberagas­ztjuk, újból megkenjük tojással, és sütőpapírr­al bélelt lemezen a sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

2. Közben a raguhoz a chilipapri­kát karikákra, a kalifornia­i paprikát kisebb kockákra, a zöldhagymá­t 2-3 centis darabokra, a friss gombát cikkekre vágjuk, a szárította­t lecsepegte­tjük. Serpenyőbe­n felforrósí­tjuk az olajat, és a chilipapri­kát 10-15 másodperc alatt megfuttatj­uk benne, majd hozzáadjuk a kalifornia­i paprikát, a zöldhagymá­t, a gombát, és erős lángon, rázogatva, 4-5 perc alatt megpirítju­k. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, meglocsolj­uk a tejszínnel. A rozmaringg­al, a petrezsely­emmel, sóval, borssal fűszerezzü­k és 1 perc alatt összeforra­ljuk.

3. A tésztakosá­rkákat tányérokra tesszük, ráhalmozzu­k a chilis gombaragut, és forrón kínáljuk.

MUNKA: kb. 50 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 50 perc múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary