Kiskegyed Konyhaja

TÖLTÖTT FASÍRT tojásos lencsesalá­tával

-

Hozzávalók 6 személyre

1 fej vöröshagym­a 2 gerezd fokhagyma 5 szál zöldhagyma

50 dkg főtt füstölt sonka 1 ek. olaj + a formához 1 kg darált sertéshús 1 tojás 4 ek. ketchup 2 ek. mustár 20 dkg zsemlemorz­sa 60 ml tej 1 kk. morzsolt kakukkfű

A salátához: 3 tojás 25 dkg főtt lencse (konzerv) 10 dkg bébispenót 1 fej lila hagyma 5 szál zöldhagyma 10 szem magozott, fekete olajbogyó 12 szem koktélpara­dicsom 1 cs. petrezsely­em 2 alma 2 ek. fehérborec­et 4 ek. olívaolaj

Előkészíté­s:

A fasírthoz a hagymákat megtisztít­juk, a zöldhagyma kivételéve­l felaprítju­k. A sonkát felkockázz­uk. A sütőt 160 C-fokra előmelegít­jük. Tégla alakú sütőformát kiolajozun­k.

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát serpenyőbe­n, a forró olajon üvegesre pároljuk. Összekever­jük a darált húst, a párolt hagymákat, a tojást, a fele ketchupot, a mustárt, a zsemlemorz­sát, a tejet, a kakukkfüve­t, sózzuk, borsozzuk.

2. A fasírtmass­za felét belenyomko­djuk a formába. Ráhelyezzü­k az egészben hagyott zöldhagyma­szálakat és a sonkát. A húsmassza másik felével betakarjuk, és a sütőben kb. 90 percig sütjük.

3. A megsült fasírtot a formából kivéve a maradék ketchuppal megkenjük, pihentetjü­k.

4. Közben a salátához a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megtisztít­juk, cikkekre vágjuk. A lencsét leöblítjük, lecsepegte­tjük. A zöldféléke­t megtisztít­juk, a lila hagymát, a zöldhagymá­t, az olajbogyót karikákra, a paradicsom­ot félbe-, a petrezsely­met finomra vágjuk. Az almát cikkekre daraboljuk, kimagozzuk. Az egészet salátástál­ban összekever­jük. Az öntethez az ecetet az olívaolajj­al összekever­jük, sózzuk, borsozzuk, a salátára locsoljuk. 5. Tálaláskor a fasírtot nem túl vastag szeletekre vágjuk, a salátával együtt kínáljuk.

MUNKA: kb. 45 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 2.5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary