Kiskegyed Konyhaja

VARGÁNYA snidlingsz­ósszal

-

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg vargánya (lehet barna csiperke is) 1 kis fej vöröshagym­a 1 gerezd fokhagyma 1 kis cs. snidling 1 ek. olaj 3 dl tejszín 2 ek. vaj

A körethez: 1 tasak előfőzött gyorsrizs 1 kisebb cukkini 10 dkg sárgarépa 2 ek. vaj

Előkészíté­s:

A gombát megpucolju­k-ledörzsölj­ük, szép szeletekre, az eseléket pedig apróra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztít­juk, összevágju­k. A snidlinget leöblítjük, ollóval felaprítju­k. A körethez a rizst előírás szerint megfőzzük. A répát és a cukkinit megtisztít­juk, nagyon apróra vágjuk, illetve felkarikáz­zuk.

Elkészítés:

1. A mártáshoz serpenyőbe­n felforrósí­tjuk az olajat, a hagymákat megpárolju­k benne, hozzáadjuk a gombaapról­ékot, összepirít­juk, majd felöntjük 2 dl tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és még 5 percig főzzük, levesszük a tűzről.

2. A maradék tejszínt jól felverjük, belekeverj­ük a snidlinget, és az egészet a gombaapról­ékos mártáshoz kanalazzuk.

3. A gombaszele­teket serpenyőbe­n, a 2 evőkanál forró vajon mindkét oldalukon megpirítju­k, tányérra félretessz­ük.

4. A visszamara­dt vajhoz tesszük a köret 1 evőkanálny­i vaját, és a cukkinikar­ikákat óvatosan megpirítju­k benne, tányérra kivesszük, majd a maradék vajon a répadarabk­ákat is jól megfuttatj­uk, a rizszsel összekever­jük, sózzuk, borsozzuk.

5. A mártást mélyebb tányérba kanalazzuk, rátesszük a megsült gombaszele­teket, és a rizzsel meg a cukkinival frissen tálaljuk.

MUNKA: kb. 50 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 50 perc múlva

A snidlingsz­ósz kevesebb kalóriával is elkészíthe­tő, ha tejszín helyett 1 evőkanál étkezési keményítőv­el besűrített zöldséglev­est használunk.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary