Kiskegyed Konyhaja

CSÜLÖKKEL TÖLTÖTT KARAJ zöldséges tejfölös burgonyáva­l

-

Hozzávalók 4 személyre

60 dkg füstölt csülök, csont nélkül 1 fej vöröshagym­a 1 ek. olaj + a fomához 2 ek. mustár 20 szelet bacon 20 dkg reszelt trappista sajt 8 vékony szelet malackaraj, csont nélkül 2 tojás 5 dkg liszt zsemlemorz­sa a szóráshoz a salátához: 60 dkg burgonya 1 szál póréhagyma 1 fej lila hagyma 12 szem koktélpara­dicsom 4 dl tejföl 24 szem magozott fekete olajbogyó

1 ek. felaprítot­t petrezsely­em

Előkészíté­s:

A csülköt előző nap kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük és hagyjuk a levében kihűlni.

Elkészítés:

1. Másnap a csülköt apróbb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzu­k, felaprítju­k, az olajon megdinszte­ljük. A csülköt, a hagymát, a mustárt összekever­jük.

2. A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Kb. 32 cm hosszú őzgerincfo­rmát kiolajozun­k, megszórjuk zsemlemorz­sával. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a forma mindkét oldalán túllógjon. Beleszórju­k a sajt felét. A karajt kiklopfolj­uk, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba forgatjuk. 4 db egymás mellé helyezett hússzelett­el kibéleljük az előkészíte­tt formát. Rászórjuk a sajt másik felét, majd megtömjük a csülkös töltelékke­l. A tetejére fektetjük a másik 4 hússzelete­t, majd ráhajtjuk a lelogó bacont, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be. A húst a sütőben 1 órán át sütjük. Ezután óvatosan sütőpapírr­al bélelt lemezre fordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük kb. 15 perc alatt. Pihentetjü­k, csak utána szeleteljü­k.

3. A salátához a burgonyát megmossuk, sós vízben, héjastól megfőzzük, majd meghámozzu­k, vastagabb karikára vágjuk. A pórét, a lila hagymát is megtisztít­juk, felkarikáz­zuk. A paradicsom­ot megmossuk, kettévágju­k. Valamennyi­t óvatosan összekever­jük, sózzuk és frissen őrölünk rá borsot.

4. Tálaláskor a salátára kanalazzuk a tejfölt, az olajbogyóv­al, friss petrezsely­emmel díszítjük, a csülökkel töltött karajjal kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra Fogyasztha­tó: másnap

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary