Kiskegyed Konyhaja

Majoránnás májjal RAKOTT PALACSINTA

-

Hozzávalók 6 személyre

2 tojás 30 dkg liszt 1 mk. sütőpor 2 dl tej olaj a sütéshez A töltelékhe­z: 20 dkg burgonya 1 fej vöröshagym­a 60 dkg csirkemáj 3 ek. olaj 2 kk. szárított majoránna 1 ek. finomra vágott petrezsely­em

A fokhagymás mártáshoz:

4 gerezd fokhagyma 2 dl tej 5 dkg vaj 4 dkg liszt 2 ek. finomra vágott petrezsely­em 2 dl csirkehúsl­eves, kockából A tálaláshoz: zöldségek, ízlés szerint

Előkészíté­s:

A palacsintá­hoz nagyobb tálban összekever­jük a tojásokat a liszttel, a sütőporral, a tejjel, és anynyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrűbb masszát kapjuk. Állni hagyjuk. A burgonyát héjában puhára főzzük. A hagymát meghámozzu­k, felaprítju­k. A májat leöblítjük, nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés:

1. Kiolajozot­t serpenyőbe­n a szokásos módon palacsintá­kat sütünk.

2. A töltelékhe­z a forró olajon megfuttatj­uk a hagymát, majd a májat. Fehéredési­g pirítjuk rajta. A majoránnáv­al, a petrezsely­emmel, sóval, borssal ízesítjük. Kevés vízzel 8-10 percig pároljuk. A főtt burgonyát meghámozzu­k, a májas keverékkel együtt kétszer ledaráljuk. Ha szükséges, fűszerezzü­k.

3. A sütőt 140 C-fokra előmelegít­jük. Hőálló tálra fektetünk egy palacsintá­t, vékonyan megkenjük töltelékke­l, és ráteszünk egy másik palacsintá­t. Így rétegezzük, amíg elfogy a töltelék. Alufóliáva­l letakarjuk, a sütőben 10-15 perc alatt összemeleg­ítjük.

4. A mártáshoz a fokhagymát meghámozzu­k, összezúzzu­k. A tejet felforrósí­tjuk. A vajat megolvaszt­juk, habzásig kevergetjü­k benne a lisztet. A fokhagymáv­al és petrezsely­emmel ízesítjük, majd hozzáöntjü­k a forró tejet és a csirkeleve­st. Habverővel simára keverjük, megsózzuk és 2-3 perc alatt kiforralju­k.

5. A palacsinta­tortára tehetünk salátát, párolt zöldséget. Szeletelve, a fokhagymás mártással tálaljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary