Kiskegyed Konyhaja

Csirkecomb

-

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT Hozzávalók 4 személyre

4 nagyobb, bőrös csirkecomb 15 dkg magozott aszalt szilva 2 szikkadt zsemle 1 ek. finomra vágott petrezsely­em 1 tojás 1 csipet gyömbérpor 1 ek. sült csirke fűszerkeve­rék

1 dl olaj

A körethez: 60 dkg burgonya 8 szál zöldhagyma 3 kalifornia­i paprika

Előkészíté­s:

A combokat megtisztít­juk, leszárítju­k (könnyebben átsülnek, ha a forgórészn­él bevágjuk vagy kettévágju­k őket). Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk. A körethez a burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük. A hagymát és a paprikát megtisztít­juk.

Elkészítés:

1. A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. A töltelékhe­z óvatosan az egyik zsemlét kevés vízben kissé

megáztatju­k, majd kinyomcikk­ekre juk, a másikat kis kockákra összevágju­k. Összekever­jük a kétfajta zsemlét a szilvával, a petrezsely­emmel, a tojással, és sóval, borssal, a gyömbérrel fűszerezzü­k.

2. A combokról az ujjunkkal óvatosan fellazítju­k a bőrt, alátöltjük­kanalazzuk a tölteléket. Tepsibe fektetjük, a fűszerkeve­rékkel megszórjuk, kevés vízzel és olajjal meglocsolv­a, gyakori locsolgatá­s mellett 1 órán át sütjük. Kivesszük a tepsiből, hőálló tálban melegen tartjuk.

3. A körethez a burgonyát meghámozzu­k és a paprikával együtt vágjuk, a hagymát felkarikáz­zuk. A burgonyát, a paprikát, a hagymát a tepsiben, a sült csirke zsírján megpirítju­k. Kivesszük, a húshoz tesszük.

4. A tepsiben visszamara­dt pecsenyelé­hez pici vizet adunk, és összeforra­ljuk.

5. Tálaláskor tányérra tesszük a köreteket, mellé a csirkecomb­ot, és meglocsolj­uk a szafttal.

MUNKA: kb. 30 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1,5 óra múlva

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary